Gemeente Noordwijk als eerste aangesloten op het e-depot

0
106

Burgemeester van Noordwijk, en directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken ondertekenden donderdag 11 november 2021 een overeenkomst, waarmee Noordwijk als eerste regiogemeente aansluit bij het e-depot van Erfgoed Leiden. In het e-depot wordt digitale informatie duurzaam bewaard voor de toekomst. Dit is een uitbreiding op de bestaande samenwerking. Naast advies over archeologie is ook het archief van Noordwijk en Noordwijkerhout ondergebracht bij Erfgoed Leiden.

In een e-depot worden digitale bestanden duurzaam opgeslagen. Sinds de introductie van de computer is bijna alle informatie digitaal. Ook hiervoor is een archief nodig, het zgn. e-depot. De digitale videotulen van de raadsvergaderingen van Noordwijkerhout uit de periode van 2011-2018 zullen als eerste in het e-depot worden opgenomen.

Archief Noordwijk
Het archief van Noordwijk is sinds 2005 in bewaring gegeven in Leiden, zowel overheidsarchieven als particuliere archieven. De inventarissen van de papieren archieven staan op www.erfgoedleiden.nl en de stukken zelf zijn te raadplegen in de studiezaal aan de Boisotkade 2a in Leiden.

Dit  bericht dient om nieuwe ontwikkelingen te signaleren die mogelijk  binnenkort meer algemeen worden