Eerste uitvoering ngv.nl online

0
475

In het weekend van 28 juni 2020 is de eerste uitvoering van ngv.nl online gekomen. Deze zal komende periode aangevuld worden met nog meer functionaliteiten.

De basis binnen deze uitvoering van de webomgeving omvat drie modulen, digitale collecties, ledenservice en NGV nieuws.

Digitale collecties omvatten de bestaande databases en zoekmodulen. Tijdens de verbouwingsperiode heeft u de beschikking over de inhoud en op een later moment worden de databases geïntegreerd in de nieuw omgeving.

Ledenservice is nieuw en omvat algemene informatie, een aanmeldpagina lidmaatschap, ondersteuning en een contactformulier. Binnen ondersteuning zijn vier functies voorbereid, e-mailadres wijzigen, wachtwoord wijzigen, contributie en evenementen. Via het contactformulier kunt u een vraag indienen bij het Informatiecentrum; de Bibliotheek; de Ledenadministratie; de Contributieadministratie of het hoofdbestuur.

Een tweede functie van ledenservice omvat de webshop waar u producten kunt bestellen. Alle genoemde prijzen gelden voor leden en niet leden. Leden die GensDataPro bestellen ontvangen bij de afwikkeling van de bestelling € 10,00 retour vanwege de ledenprijs.

NGV-nieuws, is al enkele weken operationeel en is als derde module opgenomen. Via de categorieën zijn de nieuwsberichten opgenomen en ze zijn ook via auteur selecteerbaar. Heeft u een interessant artikel dan kunt u dit bij de redactie aanbieden via nieuws@ngvnieuws.nl

Komende weken gaan we door met verdere toevoeging van modulen.

Met deze nieuwe webomgeving presenteert de NGV zich als het Kennis- en Informatiecentrum voor Familiekunde, Heemkunde, Genetica en Heraldiek.

Het ICT-team wenst u veel plezier met de beschikbaar gekomen bronnen.