Drieluik over bewoners van de Ooijpolder

0
26

Ooij is een dorp gelegen in het hart van de Gelderse Poort, in de Ooijpolder bij Nijmegen, in de gemeente Berg en Dal De omgeving van Ooij staat bekend om zijn natuur.
Vanaf vandaag bevat de bibliotheek van Nijmegen een bijzonder werk: drie digitale bestanden over de inwoners van de Ooijpolder in de jaren 1749, 1850 en Het grootste deel ervan is online te zien.

Een cadeautje zette haar aan tot het omvangrijke project dat ze nu, acht jaar later, kan afsluiten. In het boek dat ze kreeg vond oud-docente en schrijfster Cea van Dillen-Janssen informatie over één van haar voorouders. Ze dook de archieven in, zocht haar eigen familiegeschiedenis uit en ontdekte daarbij dat haar familie diepe banden heeft met verschillende plekken in de Ooijpolder.
Ze nam meteen maar al die andere bewoners van de Ooijpolder en hun woningen mee in haar onderzoek. Met enige moeite lukte het haar om er begin dit jaar een eind aan te breien. Het resultaat: een overzicht van alle families die Ooij, Erlecom en Persingen
– per adres – bewoonden in 1749, 1850 en 1940.

Per jaar/periode heeft ze een beschrijving gemaakt van de bewoners per adres. Haar werk is verder voorzien van tabellen uit belangrijke bronnen, zoals doop-, trouw- en begraafboeken. Kortom: een schat aan informatie voor iedereen die onderzoek doet naar familiegeschiedenis in de Ooijpolder.

Drieluik over bewoners van de Ooijpolder – Regionaal Archief Nijmegen