Dossier071 – vrijwilligers gezocht

0
45

Dossier071 is een nieuw initiatief van Erfgoed Leiden. Met dit initiatief gaan we alle Leidse politiearchieven uit de oorlogsjaren 1940 t/m 1945 digitaliseren. Om ze vervolgens op deze website voor iedereen toegankelijk te maken.

De politiearchieven zijn een belangrijke bron voor de reconstructie van de geschiedenis van Leiden in WO II. Vooral de dag- en nachtrapporten waarin alle gebeurtenissen in de stad werden opgeschreven, geven een goed beeld over de gang van zaken; van razzia’s tot interne kwesties. Aan de hand van uniek fotomateriaal, getuigenverklaringen, politieaantekeningen en persoonlijke verhalen brengen we met Dossier 071 de bijzondere gebeurtenissen tot leven.

Op deze website krijgt iedereen via een overzichtelijke tijdlijn (ingedeeld per jaar) een goed beeld van de bijzondere situaties en gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, versterkt met persoonlijke verhalen en interessante documenten.

De Leidse politiearchieven uit de oorlogsjaren zijn een belangrijke bron voor de reconstructie van de Tweede Wereldoorlog. Met ‘Dossier071’ willen we de politiearchieven uit 1940 t/m 1945 digitaliseren. Met het invoeren van alle meldingen in een database maken we deze archieven straks voor iedereen toegankelijk. Bent u ook nieuwsgierig naar wat er gebeurde in WOII en wilt u ons meehelpen? Meldt u dan aan voor dit project.

https://dossier071.nl/over/