DNA-bedrijf “23andMe” koopt Lemonaid Health Inc.

0
17

DNA-testgigant 23andMe Holding Co. gespecialiseerd in gepersonaliseerde geneeskunde en ziekte preventie, heeft zijn grip op de gezondheidszorg verstevigd door telegezondheidszorg en medicijn–bezorgservice Lemonaid Health Inc. over te nemen in een poging om zijn gepersonaliseerde genetica-benadering onderdeel te maken van de eerstelijnszorg van patiënten. Naast DNA-diagnostiek waagt het bedrijf zich nu ook op het gebied van de geneesmiddelen verstrekking.

23andMe betaalt $ 400 miljoen voor Lemonaid, met 25% van de aankoopprijs in contanten en de rest in voorraad, volgens een verklaring van vrijdag. De overname zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Daarmee probeert 23andMe echte gepersonaliseerde gezondheidszorg te kunnen bieden. Gepersonaliseerde gezondheidszorg betekent gezondheidszorg die gebaseerd is op de combinatie van je genen, je omgeving en je levensstijl – met aanbevelingen en plannen die specifiek zijn voor jou.

“Lemonaid Health is een pionier op het gebied van telegeneeskunde en digitale farmacie. Lemonaid is dus een bedrijf dat past bij deze filosofie van 23andMe.