De politieke begraafplaats

0
52

Veel nieuwe zaken in de Europese genealogie komen uit de VS, waar de ontwikkelingen 5 jaar voorlopen op die in Nederland. Dit is een type website dat ik in Nederland nog niet ken. Ik denk dat zoiets niet veel kansen in Nederland heeft, maar je weet maar nooit. Vandaar dit korte bericht over een site het politieke kerkhof.

The Political Graveyard is de meest uitgebreide bron van de Amerikaanse politieke biografieën, op Internet”. Het Politieke Kerkhof heeft momenteel verslagen van 302.477 politici, rechters, en diplomaten getranscribeerd. De website omvat beschrijving van vele federale ambtenaren, staatsbureauhouders en kandidaten in alle 50 staten, staats en nationale politieke partijambtenaren, federale en staatsrechters, en burgemeesters met inbegrip van kandidaten bij verkiezing voor burgemeester.

Deze website is veel meer dan een lijst van begraafplaatsen. Het heeft uitgebreide lijsten van politieke figuren, velen van hen met minibiografieën of anders links naar meer gedetailleerde informatie over de genoemde personen. Dergelijke informatie omvat meestal staten en plaatsen van geboorte en soms omvat de namen van de ouders van de politicus. Natuurlijk, met het woord Graveyard in de naam van de site aangegeven, waar de begraafplaats van de meeste van deze personen is te vinden.

Het politieke kerkhof wordt gecreëerd en onderhouden door één persoon: Lawrence Kestenbaum, van Ann Arbor, Michigan. Hij moet hier tienduizenden uren aan hebben besteed, zodat anderen daar van de informatie kunnen profiteren.

Het politieke kerkhof is gratis en open voor iedereen op http://politicalgraveyard.com .