De lay-out van de homepage van het Tilburgs archief is aangepast

0
61

De belangrijkste wijzigingen zijn twee nieuwe hoofdknoppen: Zoek in indexen en Zoek een bouwtekening.

Zoek in indexen geeft de bezoeker de mogelijkheid om bestanden waarvan we digitale toegangen hebben in een keer te doorzoeken. De naam van de knop blijft een lastig punt, hopelijk is deze duidelijk genoeg voor onze websitebezoekers. Achter deze knop vind je straks alle digitale indexen op het 19de en 20ste eeuwse notarieel archief dat we met behulp van Vele Handen hebben laten ontsluiten. Daarnaast worden ook samenvattingen van oude akten van de schepenbank van Oisterwijk op deze manier doorzoekbaar, met een link naar het betreffende archiefstuk.

Zoek een bouwtekening biedt direct toegang tot de inventarissen van de archieven met bouwtekeningen. Er is een grote groep bezoekers die alleen naar deze informatie op zoek is. Nu kunnen ze direct terecht bij het overzicht van de relevante archieven.

Verder hebben we twee links naar de homepage gebracht: Bibliotheek en Tilburg op de Kaart. Beide links stonden wel op onze website maar onder de tab Contact & Informatie onderaan het scherm. Dat bleek voor veel bezoekers niet een plek waar ze gingen kijken. Nu kan het meteen vanaf de homepage.

Verder is er een nieuwe indeling van de blogs gekomen van drie naar vier kolommen. Dat biedt meer informatie op de homepage. Bovendien kunnen we nu een blogpost vast zetten waarvan we denken dat die langere tijd goed zichtbaar moet zijn.

Zie: Regionaal Archief Tilburg