De “grote” genealogische websites van 2021

0
582

Sites gemarkeerd met een dollarteken ($) vereisen een abonnement of andere betaling om volledig te kunnen profiteren van hun inhoud. Recente nieuwigheden staan vermeld.

Ancestry $
Alles staat op het menu op deze megasite, van tellingen tot vitale gegevens tot AncestryDNA ($ 99). Recente toevoegingen omvatten tientallen miljoenen Amerikaanse trekkingskaarten uit de Tweede Wereldoorlog (gescand in kleur), plus namen van overlijdensberichten, relaties en andere feiten die zijn geëxtraheerd van zustersite en collega-eervolle Kranten.com. Volledige toegang kost $ 298 per jaar.

FamillySearch
Site van de Mormonen. Van de volkstelling van de staat New York van 1915 tot Mexicaanse burgerlijke registraties tot 35 miljoen overlijdensberichten van GenealogyBank, deze gratis site blijft maar groeien. Voortdurende verbeteringen maken ook de online stambomen vriendelijker en gemakkelijker te doorzoeken.

Findmypast $
Deze op het VK gerichte site heeft 125 miljoen records uit Britse kiesregisters toegevoegd, maar heeft ook zijn Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse collecties uitgebreid. Volledige toegang kost $ 179 per jaar; de DNA-test (een samenwerking met Living DNA) kost $ 89.

Genealogical.com $
Maak gebruik van tientallen jaren van de expertise van de Genealogical Publishing Company op deze site, die boeken verkoopt variërend van how-to-adviezen tot transcripties van oude records die nergens anders verkrijgbaar zijn. Het ePub-abonnement van $ 99,95/jaar biedt digitale toegang tot meer dan 740 titels, waaronder The Researcher’s Guide to American Genealogy door Val D.
Greenwood en Evidence! door Elizabeth Shown Mills.

Google
Hoe deden we genealogie vóór Google? Naast de alomtegenwoordige zoekmachine, zijn we er ook afhankelijk van voor vertalingen, zoeken naar boeken, kaarten en nog veel meer.

HeritageQuest Online
Een samenwerking met Ancestry.com heeft van dit institutionele aanbod een soort Ancestry.com Lite gemaakt, waarmee de oorspronkelijke databases worden versterkt.

MyHeritage $
MyHeritage biedt online stambomen, DNA-testen ($ 79), e-mailwaarschuwingen en zelfs geautomatiseerde foto-inkleuring. Recente toevoegingen zijn onder meer Franse burgerlijke registers, Noorse kerk- en volkstellingen en 1,3 miljard vermeldingen uit Amerikaanse stadsgidsen, samengevoegd om de meerjarige lijsten van een gezin te tonen. Volledige toegang tot records met
onbeperkte boomgrootte kost $ 299 per jaar, met een speciale introductieprijs van $ 199 voor het eerste jaar.

RootsWeb
Hoewel het steeds meer wordt ondergebracht bij Ancestry.com, blijft deze langlopende vrijwilligerssite een must-check voor zijn gehoste sites, getranscribeerde records, instructiepagina’s en het WorldConnect-project dat GEDCOM-stambomen host.