CloudConvert – een online file converter

0
395

CloudConvert converteert bijna elk bestand van het ene format naar bijna elk ander format. Het herkent bestanden in meer dan 200 verschillende formats. Ik vind het handig voor het converteren van PNG-afbeeldingen naar JPG-formaat. Het kan ook een PDF-bestand omzetten in een DOCX-bestand, dat u kunt openen in Microsoft Word, LibreOffice of Google Docs. Het kan ook Macintosh Keynote-presentatiebestanden converteren naar PowerPoint PPTX-bestanden. In feite kan CloudConvert ongeveer 200 verschillende bestandsindelingen converteren naar andere bestandsindelingen. Het kan ook een hele webpagina converteren naar PDF-, JPG- of PNG-indelingen. Of een e-book in een ander format zetten. Het beste van alles is dat het een gratis service is als u slechts een paar bestanden wilt converteren. Als u echter tientallen bestanden wilt converteren, is er een bescheiden vergoeding.

CloudConvert werkt uitstekend bij het converteren van PDF-bestanden naar bewerkbare .DOC of .DOCX bestanden, omdat de vertaling ervan zeer nauwkeurig lijkt te zijn. Met CloudConvert kan men ook audio uit een videobestand extraheren.

CloudConvert converteert ook bestanden naar efficiƫntere versies van bestandsindelingen. U kunt de service bijvoorbeeld gebruiken om .JPG bestanden te converteren (ook bekend als .JPEG) in meer gecomprimeerde .JPG bestanden. Het resultaat is een verkleinde afbeeldingsgrootte zonder de beeldkwaliteit te verliezen. Het wordt veel gebruikt in webpublicaties om de afbeeldingsgrootte te verkleinen met behoud van de beeldkwaliteit.

CloudConvert is een cloudgebaseerde applicatie. Dat wil zeggen, het programma wordt uitgevoerd vanaf een website. Er is geen software om op uw computer te installeren. Het werkt even goed op Windows, Macintosh, Linux, Chromebooks en zelfs op mobiele apparaten met Android of Apple iOS (iPhone, iPad en iPod Touch).

Voor incidenteel gebruik laadt CloudConvert niets op. Als u bestanden kleiner dan 1 gigabyte converteert en minder dan 25 bestandsconversies per dag gebruikt, zijn de services van CloudConvert gratis. Voor gebruikers met een hoog volume brengt CloudConvert kosten in rekening zoals beschreven in https://cloudconvert.com/pricing. Ik vermoed dat de meeste thuisgebruikers nooit een behoefte aan kosten zullen tegenkomen.

Website: https://cloudconvert.com. Je hoeft het waarschijnlijk niet vaak te gebruiken, maar als je het nodig hebt, kan het een redder in nood zijn. CloudConvert is een van die handige webtools die u misschien niet meteen nodig hebt. CloudConvert kan wellicht een bestand dat u niet kunt gebruiken, converteren naar een bestand dat u wel kunt gebruiken.