Bekende sterren zijn verwant aan the queen.

0
183

Veel mensen uit het Verenigd Koninkrijk zijn tuk om een verre verwantschap met de queen te vinden. Geloof het of niet. Als het gaat om het verkennen van je familiegeschiedenis, kan het niet veel beter zijn, dan te ontdekken dat je familie bent van een lid van de koninklijke familie. Hier in Nederland is dit niet zo. Hoewel er heel wat natuurlijke kinderen van de familie van de Oranjes hier moeten zijn. Bij het graven in stambomen hebben een aantal Londenaren ontdekt dat hun bloed blauwer is dan ze zich hadden kunnen voorstellen. Als het gaat om onze vrienden aan de overkant van de vijver, lijkt het alsof het niet anders is – veel mensen die nu in de Verenigde Staten wonen, hebben connecties die hen verbinden met Hare Majesteit de Koningin zelf.  Het blijkt dat beroemdheden niet anders zijn als het gaat om koninklijke banden, en een aantal verrassende sterren uit muziek, podium en scherm zijn naar verluidt gerelateerd aan royalty’s.  Hier is een lijstje van beroemdheden waarvan wordt gedacht dat ze gerelateerd zijn aan de Britse koninklijke familie.

Madonna

Madonna heeft koninklijke banden. De popartiest stamt van de Frans-Canadese Madeleine Ernard en haar timmerman-echtgenoot Zacharie Cloutier, waardoor ze een negende neef is, van de hertogin van Cornwall, Camilla Parker Bowles. Een ander leuk feit over Camilla’s stamboom is dat ze ook in de verte familie is van haar man via Henry Cavendish, de 2e hertog van Newcastle. Camilla stamt af van de jongste dochter van de hertog, Catherine, terwijl Charles afstamt van de oudste van de hertog, Margaret.

Byoncé

De meermaals bekroonde popster Beyoncé, 40, heeft vaak de bijnaam Queen B – nou, het blijkt dat deze bijnaam misschien nauwkeuriger is dan het lijkt. De Single Ladies-zangeres is naar verluidt de 25e neef van koningin Elizabeth II ooit verwijderd, volgens CBS. Het koningspaar zou in Hendrik II een gedeelde voorouder hebben. De ironie in deze familierelatie is dat de Queen in 2019 tijdelijk werd vervangen door Beyoncé in de Londense tentoonstelling van Madame Tussauds. Beyoncé nam de centrale plek van haar neef de Queen in naast prins Harry, Meghan Markle, Kate, de hertogin van Cambridge en prins William.

Angelina Jolie

Angelina Jolie, 46, is misschien wel een van de meest succesvolle Hollywood-actrices van onze generatie, bekend van rollen in onder meer Maleficent, Tomb Raider en The Tourist. In termen van familiegeschiedenis is Angelina’s moeder, Marie Bertrand, naar verluidt een afstammeling van het Franse koningshuis.

Haar voorouders zijn misschien helemaal terug te voeren tot Phillip II, de zoon van Lodewijk VII, een 12e-eeuwse Franse koning. Dit verbindt Angelina met Marie van Frankrijk, een bekende Franse prinses, en Phillips halfzus. Alsof deze claim to fame nog niet genoeg was, is Angelina ook de 26e nicht van Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Elizabeth II.

Johnny Depp

Volgens Vogue is Johnny Depp ,58, de 20e neef van koningin Elizabeth II. Zowel hare majesteit als de Pirates of the Caribbean acteur zijn afstammelingen van Edward III. Afgezien hiervan hebben de twee heel weinig gemeen – de Pirates of the Caribbean-acteur werd geboren in Kentucky in de VS en groeide op in Florida. Het grootste deel van zijn leven is hij gevestigd in Hollywood.

Meghan Markle

Meghan Markle had naar verluidt banden met de koninklijke familie voordat ze met prins Harry trouwde (Afbeelding: Ben Stansall / PA Wire)

Deze is dus een beetje een curveball – hoewel Meghan Markle, 40, nu deel uitmaakt van de koninklijke clan na haar huwelijk met prins Harry in 2018, heeft ze een nog diepere koninklijke erfenis. Volgens Harper’s Bazaar is Meghan een directe afstammeling van de Engelse koning Edward III, wat betekent dat zij en prins Harry 17e neven zijn.

De twee families delen een gemeenschappelijke voorouder, Ralph Bowes, een High Sheriff van County Durham in Engeland in de 15e eeuw. Volgens een rapport van the Sun is Meghan ook familie van Jane Seymour, de derde vrouw van koning Henry VIII, en Isabel Hildyard, haar 12e overgrootmoeder, was ook de achternicht van Seymour.