Archieven Haren en Ten Boer 2020

0
68

Als gevolg van de gemeentelijke herindeling vormen Groningen, Haren en Ten Boer sinds 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Groningen. De archieven van de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer worden in etappes overgebracht naar de Groninger Archieven.

Bouwdossiers van 1930 tot en met 1989 en de Hinderwetvergunningen van 1875 tot en met 1989 van de voormalige gemeente Ten Boer zijn per 1 februari 2020 in te zien bij de Groningen Archieven. Wilt u bouwdossiers van ná 1990 inzien of heeft u er een vraag over? Maak dan een afspraak via de website van de gemeente Groningen. De overige archieven van Ten Boer tot 1990 zijn in te zien in de studiezaal van de Groninger Archieven.

Een deel van de archieven uit de voormalige gemeente Haren is vanaf januari in te zien in de studiezaal van de Groninger Archieven. Deze archieven zijn dan ook aan te vragen via onze website. De inventarissen van de Harense archieven zijn nu nog te vinden op groningerarchiefnet.nl. Ze zullen geleidelijk worden overgebracht naar de website van de Groninger Archieven. Per 1 januari 2020 zijn de volgende archieven via de Groninger Archieven beschikbaar:

Houdt u er in alle gevallen wel rekening mee dat de stukken bewaard worden in de archiefruimte in Haren, zodat er enige tijd ligt tussen aanvraag en inzien. Aanvragen die op dinsdag, woensdag of donderdag vóór 11.00 uur binnen zijn, worden diezelfde dag nog gehaald en zijn vanaf 13.00 uur beschikbaar in de studiezaal. Stukken die op een later tijdstip of op een andere dag zijn aangevraagd, worden met de eerstvolgende koeriersdienst meegenomen. Wilt u meer dan zes stukken aanvragen, maak dan gebruik van studiezaal@groningerarchieven.nl. Geef daarin aan welke stukken u wilt inzien en wanneer.
Bekijk hier het bericht over de activiteit en geef zoekterm “Archieven Haren en Ten Boer”