Archief Heerlen: Oplevering Christus Koningkerk

0
67

Afgelopen maandag heeft de aannemer de Christus Koningkerk (CKK) in Heerlen aan ons opgeleverd. In dit pand komt onze nieuwe Heerlense archiefbewaarplaats. In verband met de verhuizing van ons archief en studiezaal in Heerlen naar de Christus Koningkerk is onze studiezaal in het Thermenmuseum met ingang van 1 augustus tot in november gesloten. Voor onze locatie in Maastricht verwachten we geen aanpassingen in de dienstverlening.

De verhuizing van ruim zes kilometer archief is een omvangrijke en complexe organisatie: inpakken en deels herverpakken, inladen, vervoeren, uitladen, herplaatsen. En dat is alleen nog maar de fysieke logistiek. Alle archiefstukken moeten ook een nieuwe plaatscode krijgen. Om die reden is besloten om onze studiezaal in Heerlen met ingang van 1 augustus voor enkele maanden te sluiten.

De dienstverlening in Heerlen wordt in de periode beperkt tot zaken van bestuurlijke, juridische, medische of economische noodzaak. Hieronder valt bijvoorbeeld de inzage van bouwdossiers ten behoeve van de aanvraag van een bouwvergunning.

In die gevallen moet rekening worden gehouden met een responstijd tot twee weken. Neem daarom in voorkomende gevallen tijdig contact op (e-mail: info@rijckheyt.nl, tel.nr.: 045 560 4401).