Ancestry® lanceert AncestryHealth® Powered by Next Generation Sequencing (NGS)

0
105

Al eerder hebben we in een artikel op deze website aangekondigd dat AncestryHealth® zich met de lancering van Next Generation Sequencing (NGS), bezig hield. Onlangs heeft men bericht dat deze dienstverlening als een nieuw pakket bij Ancestry Health werd opgenomen. Hiermee hopen zij, de wat ingestorte DNA-markt wer nieuw leven in te blazen. In veel opzichten zal dit een nieuw tijdperk betekenen bij de consumenten DNA-technologie. Dezegeavanceerde testtechnologie van AncestryHealth maakt immers een uitgebreidere genetische screening van een uitgebreide reeks gezondheidsproblemen mogelijk – zoals hart-envaatziekten, borstkanker, darmkanker en bloedaandoeningen. AncestryHealth powered byNGS kijkt naar meer plaatsen in het DNA van een persoon dan microarray-gebaseerde testtechnologie. 

Deze lancering markeert een dramatische verschuiving in door de consument geïnitieerde genetische tests, die de afgelopen tien jaar grotendeels gebaseerd waren op microarray-technologie. NGS-technologie leest het volledige genoom. Terwijl de microarray techniek slechts  een deel van het DNA afleest. De NGS-technologie van AncestryHealth geeft een nauwkeurig beeld van het genetische risico van enkele van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen. Quest Diagnostics (NYSE:DGX) ontwikkelde NGS-technologie voor AncestryHealth. AncestryHealth bereikt daarmee ongeveer 80-90 procent detectie van erfelijke risico’s voor specifieke gezondheidsproblemen. Voor borst- en eierstokkanker betekent dit bijvoorbeeld dat de NGS-technologie die AncestryHealth aanstuurt een risicodetectiepercentage heeft dat vier keer hoger is dan de meeste microarray-gebaseerde testen. 

AncestryHealth gebruikt dus nu NGS en zal op den duur de microarray-gebaseerde AncestryHealth Core vervangen om consumenten te voorzien van een meer uitgebreide kijk op genetische gezondheid, tegen een betaalbare prijs.

In samenwerking met PWNHealth, een onafhankelijk netwerk van door de raad gecertificeerde genetische counselors, genetici, artsen en andere aanverwante gezondheidswerkers, biedt AncestryHealth enetische informatie over risico’s in combinatie met educatieve middelen, toegang op afstand tot genetische adviseurs en een klinisch lab-rapport dat consumenten kunnen delen met hun zorgverlener om hen te helpen hun resultaten te begrijpen en beter geïnformeerde keuzes te maken.

Ancestry zet zich in voor het beschermen van de gegevens en privacy van klanten. Ancestrydeelt de DNA-gegevens van klanten niet met verzekeraars, werkgevers of marketeers van derden.

Vanaf nu is NGS beschikbaar voor volwassenen (leeftijden 18 +) in de Verenigde Statenbeschikbaar. Men kan de kit kopen en activeren via de AncestryHealth 

website: https://www.ancestry.com/health .