Ancestor Tree Manager 7.5 beschikbaar

0
422

Ancestor Tree Manager is een gratis Nederlandstalig genealogisch computerprogramma . Nu is versie 7.5 met de nodige uitbreidingen en verbeteringen vrijgegeven.

Denk daarbij aan de databasestructuur, de gegevens- en materiaalcontrole en de rapportage met daarin de mogelijkheid om plaatsen op te zoeken in Google-maps. Sinds versie 7.0  is een grafische verwantschap tussen twee personen beschikbaar.
Opnieuw zijn de Gedcom-importcorrecties sterk verbeterd waardoor de overstap vanuit een ander programma makkelijker geworden is. De grafische voorouderweergave heeft ook een facelift gehad. Foto’s en scans van bronnen worden naadloos overgenomen en door een importcorrectie verwerkt volgens een eigen bestandsconventie. 
Dankzij het feit dat ATM door Iris Voswinkel in Java is geschreven draait het programma niet alleen op Windows- en Linuxcomputers maar ook op de Mac.
Wil je weten wat er de laatste tijd is gewijzigd/aangepast, klik dan hier. Ancestor Tree Manager – Versiegeschiedenis (sivworks.nl) Ancestor Tree Manager – Versiegeschiedenis (sivworks.nl)
De laatste update betreft diverse verbeteringen. https://ancestortreemanager.sivworks.nl/nl/Miscellaneous/Version.html

Een belangrijk verschil t.o.v. andere programma’s is de presentatie van de foto’s (portretten) en bronnen (scans). De uitvoer is in HTML en desgewenst kan de complete map met een index van alle personen, kwartierstaten en parentelen zo op het internet geplaatst worden. De bijgeleverde File Transfer Handler maakt dit erg eenvoudig. Het resultaat is een website die volledig in eigen beheer is en alle gegevens en bronnen weergeeft zoals je verwacht.
Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden van ATM? Kijk dan eerst naar de video van de HCC op YouTube.

Met dan  aan  John Glaser