Aankondiging nieuwe Genea-versie 2.0, nu ook geschikt voor IOS en iPadOS

0
93

Genea is een onderzoeksprogramma voor Macintosh dat een grote reputatie heeft opgebouwd en ook in Nederland populair is. Onlangs heeft het bedrijf versie 2.0 aangekondigd, die nieuwe functies omvat, evenals versies voor iOS en iPadOS.

Met Genea kan men aantekeningen en onderzoeklogboeken overzichtelijk houden en gescheiden houden van de eigen stamboom. Als men overeenkomende resultaten vindt, kan men deze notities eenvoudig exporteren om deze informatie in een stamboom te importeren.

Dit programma werd geïntroduceerd na een jaar van feedback en verbeteringen.  Genea 2 is nu geschikt voor iOS, iPadOS en MacOS. Niet alleen de Notes-functies zijn verbeterd, maar ook onderzoeklogboeken zijn toegevoegd aan Genea.

Met onderzoeklogboeken kan men een genealogisch onderzoek op een eenvoudige maar handige manier volgen. Men kan zoveel onderzoeklogboeken aanmaken als men wil en nodig acht. Definieer het doel van elk onderzoeklogboek. Voeg contextinformatie toe over de mensen en / of de plaatsen die men onderzoekt, en log het onderzoek dat men heeft gedaan. Men kan een pdf van het onderzoeklogboek met anderen delen en onderzoeksactiviteiten aan een agenda toevoegen. Onderzoeklogboeken kan men doorzoeken om resultaten en meer te vinden.

Notes wordt op verschillende manieren gewijzigd. U kunt lijsten alfabetisch of op datum sorteren. U kunt zoeken op plaatsen, datums (exacte datum, voor, na of tussen datums). U kunt zoeken op gedcom-tags en meer.

Notities kunnen tekst en een afbeelding bevatten. Men kan gebeurtenissen aan de notities koppelen, en mensen aan de gebeurtenissen koppelen, inclusief hun relaties tot deze gebeurtenis.

De afbeeldingen kan men aanpassen en zelfs tekstherkenning uitvoeren op getypte tekst. Dit alles kan worden geëxporteerd als een gedcom-bestand om te importeren in een stamboom-app.

De MacOS-versie biedt Touch Bar-functies en snelkoppelingen. Op verschillende plaatsen werden extra contextinformatie en popover-weergaven toegevoegd, dus alle gewenste informatie is slechts één tik verwijderd.

Met Genea 2 is deze app voor genealogisch onderzoek veel volwassener geworden en een krachtig hulpmiddel voor alle mensen die genealogisch onderzoek serieus nemen.

Genea appStore iOS (VS): https://apps.apple.com/us/app/genea/id1468873969
Genea appStore MacOS (VS): https://apps.apple.com/us/app/genea/id1487534380
Genea handleiding v2.1: handleiding versie 2.1
Website: https://verticalhorizon-software.com/genea.html
Blog: https://wordpress.com/view/verticalhorizonsoftware.wordpress.com