23andMe – inkomsten stijgen met 14 procent

0
31

“We hebben het afgelopen jaar ongelooflijke vooruitgang geboekt met verschillende belangrijke mijlpalen, waaronder onze toetreding tot de openbare markten, het ophalen van $ 560 miljoen en onze overname van Lemonaid Health. Daarnaast hebben we het aantal gezondheidsrapporten in onze Personal Genome Service verhoogd tot meer dan 60, ons klantenbestand uitgebreid tot 12,8 miljoen gegenotypeerde klanten en onze therapeutische pijplijn uitgebreid tot meer dan 50 actieve programma’s met twee nu in fase 1 klinische onderzoeken. Al deze prestaties bevorderen onze missie om mensen te helpen toegang te krijgen tot, te begrijpen en te profiteren van het menselijk genoom.” Genomische informatie stelt ons in staat om een revolutie teweeg te brengen in de diagnose, preventie en behandeling van menselijke ziekten. De 23andMe Consumer-activiteiten zijn gericht op het opbouwen van een genomische gezondheidsdienst die zich richt op preventie en welzijn.

Zie hier de bredere reeks diensten die zij later dit jaar willen introduceren.”

 • Begonnen wordt met het aanbieden van door clinici geleide genetische consulten aan 23andMe-klanten gericht op het risico op borstkanker, darmkanker of vroeg begin van hartaandoeningen op basis van de BRCA1 / BRCA2, MUTYH-geassocieerde polyposis en familiale hypercholesterolemierapporten van het bedrijf.
 • Patiënten geïncludeerd in een fase 1-studie van het eerste volledig eigen immuno-oncologische antilichaam van het bedrijf, 23ME-00610 (23ME’610).
 • Uitgebreide klantendatabase tot 12,8 miljoen gegenotypeerde klanten.
 • Uitgebreide 23andMe+ beschikbaarheid voor klanten in het Verenigd Koninkrijk en Canada. 23andMe+ is een lidmaatschapsservice die inzichten en functies biedt om leden nog meer bruikbare informatie te geven om gezonder te leven.
 • Lancering van vier nieuwe rapporten. Deze nieuwe rapporten gebruiken machine learning om een statistisch model te maken dat de waarschijnlijkheid van een persoon op het ontwikkelen van een specifieke aandoening schat met behulp van duizenden genetische markers, samen met de etniciteit en het geboortegeslacht van een persoon. De nieuwe rapporten  betreffen:
  • Meldingen van huidkanker (2)
  • Diverticulitis rapport
  • Melding prikkelbare darm syndroom
 • Publicatie van drie artikelen met bevindingen over hoe genetica depressie en bipolaire stoornis beïnvloedt, Translationele psychiatrie (2022) 12:121, Nature Genetics (2022) 54, 437-449 en verlies van geur en smaak als gevolg van COVID-19 Nature Genetics (2022) 54, 121-124.

23andMe is een van de belangrijkste voortrekkers op het gebied van erfelijkheid DNA en erfelijke ziekten. Het is goed deze ontwikkelingen te volgen. Deze ontwikkelingen dringen steeds verder door in de geneeskunde, ook met enkele prestigieuze publicaties in beroemde tijdschriften. Dat deze ontwikkelingen profijtelijk zijn wordt tevens gesignaleerd, hetgeen past in de VS-gezondheidszorg (JWK)