WikiTree gemeenschap: meer dan 25 miljoen profielen

0
98

5 november 2020 : Deze week heeft de WikiTree gemeenschap een belangrijke mijlpaal bereikt: 25 miljoen profielen op onze gezamenlijke stamboom.

Sinds de oprichting in 2008 is WikiTree gestaag maar zorgvuldig gegroeid. Miljoenen dubbele profielen zijn samengevoegd en mythische voorouders zijn verwijderd. De unieke gemeenschapscultuur van WikiTree geeft prioriteit aan kwaliteit boven kwantiteit door zorgvuldige genealogische bronnen en een toewijding aan nauwkeurigheid.

Van de 25 miljoen profielen die momenteel op WikiTree staan:

zijn 21 miljoen met elkaar verbonden in een enkel web van familierelaties. Deze connecties laten zien dat de hele mensheid één familie is. Bezoekers van WikiTree kunnen ontdekken hoe twee van de 21 miljoen mensen met elkaar verbonden zijn.

7,4 miljoen mensen hebben DNA-testverbindingen. Deze connecties geven aan dat één of meer genealogen een DNA-test hebben gedaan en bereid zijn om de testresultaten te vergelijken in een poging om de familierelaties van de geprofileerde persoon te bevestigen. Het uiteindelijke doel is om met behulp van DNA alle relaties in onze boom te bevestigen.

750.000 staan voor geregistreerde leden die familieprofielen hebben toegevoegd of bewerkt.

167.000 zijn serieuze genealogen die de Wiki Genealogist Erecode hebben ondertekend. WikiTree heeft drie niveaus van lidmaatschap. Alle lidmaatschappen zijn gratis en stellen leden in staat om samen te werken aan de familiegeschiedenis op privé en publieke manieren, maar alleen Honor Code ondertekenaars hebben volledige bewerkingsrechten.

Over WikiTree
WikiTree is een 100% gratis community-based website die sinds 2008 is gegroeid. De leden van de gemeenschap werken privé samen met naaste familieleden aan de moderne familiegeschiedenis en werken in het openbaar samen met andere genealogen op het gebied van diepe voorouders. Aangezien alle privé- en publieke profielen op hetzelfde systeem zijn aangesloten, groeit deze samenwerking in één boom die ons allemaal verbindt en het voor iedereen vrij en gemakkelijk maakt om zijn of haar wortels te ontdekken. Zie http://www.WikiTree.com.

Ik vermoed dat we ons niet lang zullen afvragen “wie zullen de informatieverzorgers zijn?”. We hebben er al duizenden, en er komen er dagelijks nog meer bij.