Update Ancestry.com

Ancestry®, de wereldleider op het gebied van familiegeschiedenis en consumenten-genomica. Het is nog steeds het grootste commerciële bedrijf op dit gebied. Men beschikt over een bestand van meer dan 30 miljard records en meer dan 20 miljoen mensen in een groeiend DNA-netwerk van consumenten.

Vandaag blijkt uit een nieuw onderzoek van Ancestry®, de leider in familiegeschiedenis, dat meer dan de helft (53%) van de Amerikanen niet alle vier de grootouders kan noemen – wat een kennislacune aantoont in belangrijke informatie over recentere familiegeschiedenis. Ook in Nederland kunnen de meeste mensen nauwelijks iets van hun voorouders vertellen, zelfs niet van de grootouders, dat valt op in Tv-programma’s die over genealogie gaan.

Hoewel veel mensen niet veel weten over het verleden van hun familie, willen ze meer weten. Zesenzestig procent van de respondenten zei dat ze meer willen weten. Geen wonder dat genealogie vooral de laatste jaren een zeer veel beoefende vrije tijds bestemming is geworden, die de laatste jaren ook zeer veel medisch nut heeft i.v.m. met aan geboren kwalen en kanker.

Momenteel bestaat de mogelijkheid om snel veel te weten te komen van de voorouders. Op dit gebied heeft ancestry.com een leidende positie bij het voorouder research, waarbij ook veel Nederlanders zijn betrokken.

AI zorgt voor nog snellere ontdekkingen: Ancestry heeft nauwkeurige machine learning ontwikkeld om zijn gepatenteerde AI Handschriftherkenningstechnologie te activeren om elk veld van deze records doorzoekbaar te maken, in plaats van alleen namen, zodat iedereen snel en nauwkeuriger familieleden kan vinden. Iemand die op zoek is naar Jan Jansen, kan bijvoorbeeld honderden namen zien, waardoor het moeilijk is om te weten welke hun voorouder zijn. Met de Ancestry Artificiële Intelligentie kan men specifieke voor jouw relevante voorouders beter lokaliseren om de tijd te bekorten die nodig is om de relevante gegevens van de door jouw relevante familieleden en voorouders op te sporen.

Kijk naar het leven van je voorouders in de loop van de tijd, dam krijg je de basale data van het leven van familieleden en voorouuders door de decennia heen door meerdere records te vergelijken, en voeg zelfs extra historische context toe om te ontdekken wat hetzelfde is gebleven en wat er van decennium tot decennium is veranderd. Een overgrootvader kan bijvoorbeeld een fabrieksarbeider zijn geweest die later een belangrijke carrière maakte.

Korte verhalen, zonder enig onderzoek: voer gewoon de naam van een grootouder of ouder in, waar ze mogelijk hebben gewoond, en het geboortejaar en gebruikers kunnen korte verhalen krijgen over het leven van een voorouder op dat moment. Met een paar klikken kan Ancestry-technologie snel belangrijke details bij het doorzoeken van de voorouders op sporen.