Stamboom M Bernard Sanders (Bernard Sanders)

0
268

Stamboom M Bernard Sanders (Bernard Sanders)
Senator

Geboren op 8 september 1941 – Brooklyn, New York, NY
Leeftijd: 78 jaar oud

Ouders
Elias Ben Yehuda Sanders 1904-1962
Verkoper verf
Dorothy Glassberg 1912-1960

Echtgenoten en kinderen
Getrouwd in 1964 ontmoette Deborah Shiling, gescheiden in 1966
Verwantschap ontmoette Susan Campbell Mott ontmoette
M Levi Noah Sanders Gehuwd met Raine L. Riggs
Gehuwd op 28 mei 1988, Burlington, Chittenden Co., VT, met Mary Jane O’Meara, geboren op 3 januari 1950 – New York, NY, leeftijd: 70 jaar oud (Ouders: M Benedict P. O’Meara & V Bernadette Joan Sheridan)

Broers en zussen
M Lawrence Larry Sanders 1935

Bernies vader is geïmmigreerd naar de Verenigde Staten
Terwijl Bernie op 8 september 1941 in Brooklyn, New York werd geboren, emigreerde zijn vader als jonge volwassene naar de Verenigde Staten. Elias Ben Yehuda Sanders, de vader van Bernie, emigreerde uit Słopnice, Galicië in Oostenrijk-Hongarije, dat tegenwoordig deel uitmaakt van Polen. Toen hij op Amerikaanse bodem kwam, werd hij een verfverkoper. De moeder van Bernie, Dorothy ‘Dora’ Glassberg Sanders, woonde haar hele leven in de staat New York. Veel Poolse familieleden zijn omgekomen tijdens de nazi periode

Bernie heeft een broer die actief is in de politiek van het Verenigd Koninkrijk
Mensen weten van Bernies interessante en verschillende opvattingen in de politiek sinds hij de zetel voor burgemeester van Burlington, Vermont won. Deze opvattingen kunnen in Bernies familie voorkomen, terwijl zijn broer Larry, die in de Green Party-politiek in het Verenigd Koninkrijk zit, dezelfde opvattingen heeft als Bernie. Larry’s doelen in de politiek zijn onder meer uitbreiding van de gezondheidszorg en sociale zekerheid in het Verenigd Koninkrijk. In februari 2016 werd Larry de aangestelde Health-woordvoerder van de Green Party van Engeland en Wales.