PRO-GEN gebruikers

0
481

Op onze website www.pro-gen.nl is een nieuwe versie PRO-GEN 3.51 beschikbaar. Deze kunt u weer downloaden en installeren over uw bestaande PRO-GEN versie heen.

Onze updates blijven gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor onze inspanningen is natuurlijk altijd welkom op banknummer NL90 ABNA 0593 5224 43 t.n.v. J. Mulderij en D.J. Scholte in ‘t Hoff te Markelo.

PRO-GEN 3.51 lost enkele foutjes op uit vorige versies, maar er zijn ook weer nieuwe dingen. In totaal zijn er 45 wijzigingen benoemd in het RELEASE bestand dat weer beschikbaar is na installatie onder ‘Documentatie’ in het hoofdmenu.

De belangrijkste uitbreidingen in PRO-GEN 3.51 zijn:

Aanpassing voor Windows 11

Na update van een PC naar Windows 11 bleken de vorige PRO-GEN versies niet goed meer te werken. Hiervoor zijn wat aanpassingen gedaan in PRO-GEN 3.51 waardoor u in Windows 11 normaal met PRO-GEN kunt blijven werken.

Maar ook voor andere Windows versies is het nuttig om de nieuwe PRO-GEN 3.51 te installeren.

Vastleggen e-mail adressen

Er is een nieuwe opmaakdefinitie PG35-2.DEF toegevoegd waarin er bij de adresgegevens plek is om het e-mail adres van de betreffende persoon vast te leggen. U kunt uw bestand eenvoudig omzetten naar die opmaakdefinitie via “PRO-GEN Hulpprogramma’s”, “Update”, “Update opmaak”.

Cirkeldiagram aanpassing

Voor het cirkeldiagram was de weergave als ‘wimpel’ (d.w.z. dat echtgenoten door een lint met huwelijksgegevens visueel aan elkaar gekoppeld zijn) beperkt tot maximaal 7 generaties per blad. Deze beperking is er nu niet meer, dus u kunt deze weergave nu tot 10 generaties per blad gebruiken.

Aanklikbare verwijzing in tekstuitvoer

Bij het maken van een tekstuitvoer in RTF-formaat voor WORD, zijn in de door PRO-GEN gegenereerde verwijzingen zoals (zie V.9 op blz. 36) de bladzijdenummers nu aanklikbaar. En het mooie is: als u dan in WORD het bestand opslaat als PDF zijn ook in die PDF de verwijzingen aanklikbaar. Daarmee navigeert u heel simpel door de betreffende document.

GEDCOM

Het aanmaken van een GEDCOM bestand kan nu ook in de UTF-8 tekenset. Dit is toegevoegd ter voorbereiding op de GEDCOM 7 versie.

HTML/CSS uitvoer

Bij bronvermeldingen die met HTTP beginnen wordt in de tekstuitvoer deze bron als een aanklikbare link uitgevoerd.

Hopelijk zult u met veel plezier gebruik maken van deze nieuwe versie PRO-GEN 3.51. Johan & Dinant