Personeelsregisters spoorwegen

0
153

Personeelsregisters voorgangers NS

Zijn een of meerdere van uw voorouders vóór 1920 in dienst gekomen bij de spoorwegen? Dan kunt u ze waarschijnlijk vinden in de personeelsregisters van de Nederlandse Spoorwegen en haar voorgangers uit de periode 1836-1920. Soms worden hier namen van partners vermeld. 

Deze zoekingang betreft ruim 100.000 namen en bijbehorende scans van mannelijke en vrouwelijke werknemers die vermeld worden in de personeelsregisters van voorgangers van de NS  (ca 1836 – 1920). Soms worden ook de namen van hun partners vermeld. 

Zoekhulp
Heeft u de juiste vermelding gevonden en wilt u de scan bekijken? Onthoud het paginanummer of het volgnummer. U vindt de scan door in de strip onder de beschrijving naar dit nummer te bladeren. 

Goed om te weten
• Niet alle inschrijvingen zijn bewaard gebleven. Sommige personeelsleden komen dus niet voor in deze zoekingang. • Niet alle maatschappijen noteerden evenveel gegevens van hun werknemers. Soms vindt u alleen een achternaam, maar u kunt ook uitgebreide persoons- en loopbaangegevens aantreffen.

Belangstelling naar deze gegevens, kijk hier en kies de button “spoorwegen”