Online gegevens van de Concentratiekampslachtoffers

0
35

Het Arolsen Archives-International Centre on Nazi Persecution, voorheen bekend als de International Tracing Service, heeft een verzameling van informatie over ongeveer 17,5 miljoen mensen en behoort tot unesco’s Memory of the World initiatief. Het werd opgericht door de westerse geallieerden in 1944 en veranderde zijn namen in Arolsen Archives in 2019.

Alle 26 miljoen documenten van het Arolsen-archief zijn nu online beschikbaar, een verzameling met informatie over 21 miljoen mensen die door de nazi’s zijn ontheemd, vervolgd en vermoord.
De in de nieuwe uploads opgenomen gegevens betreffen de deportaties van Joden, Roma en Sinti uit het voormalige Duitse Rijk, Oostenrijk, Bohemen en MoraviĆ«, meldde The Jewish Chronicle Arolsen Archives, gevestigd in de Duitse stad Bad Arolsen. De recente toevoeging aan de online database werd aangevuld door de partner, Yad Vashem, IsraĆ«l’s Holocaust memorial center in Jeruzalem.

Dit betekent dat de meeste documenten in ’s werelds meest uitgebreide archief over nazi-vervolging nu online toegankelijk zijn volgens de Arolsen archieven. “Ze zijn een unieke hoeveelheid bewijsmateriaal dat de misdaden begaan door de nazi’s documenteert, en ze zijn van onschatbare waarde voor de familieleden van de slachtoffers van de nazi-vervolging.”

Jewish News Syndicate: https://www.jns.org/online-database-with-26-million-documents-on-nazi-victims-survivors-now-online/
De Arolsen Archieven te vinden zijn op arolsen-archives