Nieuws van Verogen, het commercieel DNA-onderzoek bedrijf gericht op forensische opsporing

0
60

Verogen is een bedrijf in de DNA-branche dat probeert te helpen bij het oplossen van gewelddadige “cold cases” door gebruik te maken van DNA-monsters die op de plaats delict zijn genomen. Dit met vermeldingen van GEDmatch PRO, beschreven als het bieden van veilige toegang tot de grootste bron van vrijwillig bijgedragen profielen voor het matchen van opsporingsdiensten. Zoals hier eerder beschreven werd gedmatch door verogen onlangs gekocht. Verogen is een ontwikkelaar van menselijke identificatieproducten voor sequentiebepaling en analyse van forensische genomische monsters. In nauwe samenwerking met de forensische gemeenschap hecht Verogen waarde aan flexibele, schaalbare oplossingen die betrouwbare resultaten opleveren.
Verogen Inc. kondigde aan dat het de mogelijkheden voor het door NDIS goedgekeurde MiSeq FGx® Sequencing System uitbreidt met de commerciële lancering van de ForenSeq® Kintelligence Kit, die is geoptimaliseerd voor monsters met een lage input en gedegradeerde monsters. De kit is gericht op 10.230 forensisch samengestelde SNP’s, waardoor de bezorgdheid over de genetische privacy wordt verlicht door medisch informatieve markers te minimaliseren. De naadloze integratie van deze workflow met GEDmatch® PRO, een speciaal forensisch portaal voor onderzoeksvergelijkingen, zal de strafrechtelijke gemeenschap in staat stellen met behoud van privacy waarborgen diepere onderzoeksinzichten te genereren.

GEDmatch PRO bevordert de genealogische database van consumentensite GEDmatch, die in 2019 door Verogen werd overgenomen, door veilige toegang te bieden tot de grootste bron van vrijwillig bijgedragen profielen voor het matchen van forensische opsporingsdiensten. De lancering van GEDmatch PRO was het resultaat van onze zorg voor gegevensprivacy en de beste tools voor verwantschapsanalyse in een omgeving die is ontworpen voor forensische laboratoria. “ForenSeq Kintelligence is gebouwd op een forensisch gevalideerde sequencing-platform dat is ontworpen om de workflow te vereenvoudigen en meer informatieve gegevens op te leveren, waardoor onze klanten de belofte van forensische genetische genealogie echt kunnen waarmaken. Dit alles met behoud van de best practices en hoge kwaliteitsnormen.

“Onze missie is om de meest geavanceerde technologische tools te gebruiken om het onderzoek te ondersteunen. Cold case-samples zijn meestal gedeterioreerd (verouderd/vervallen) en DNA-ketens gefragmenteerd en hebben dan ook een zeer lage input. Daarom hebben we geïnvesteerd in de ForenSeq Kintelligence-workflow. Het is een gerichte sequentietechnologie die met mogelijk maakt om robuuste resultaten leveren zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid. De grootse verdienste is dat slechte DNA-ten dele vervallen monsters zoals op plaatsen van de misdaad, kunnen worden geanalyseerd. Voorheen was dit niet mogelijk. Daarbij gebruikt men tevens minder medisch gevoelige DNA-ketens.