Nieuwe update van Heredis

0
83

Aankondiging van een nieuwe update van Heredis, de genealogiesoftware die beschikbaar is voor zowel Windows als Macintosh

Heredis is een genealogieprogramma dat over de hele wereld erg populair is. Het is beschikbaar in verschillende talen, wat waarschijnlijk veel van zijn populariteit verklaart.

Heredis is ook een van de gemakkelijker te gebruiken genealogieprogramma’s die tegenwoordig beschikbaar zijn.  Nu hebben de producenten van Heredis (in Frankrijk) een grote update van het programma aangekondigd. Naast een kleurrijk en opwindend nieuw ontwerp biedt Heredis 2021 geweldige nieuwe functies. Het beschikt bovendien over een groot aantal lang gevraagde verbeteringen.

De genealoog kan voortaan een 360 ° weergave van zijn stamboom visualiseren !!  Dit cirkeldiagram kan worden ingekleurd op generatie, geslacht, kwart, door gemarkeerde of “volledige” personen, waardoor de meest relevante gegevens in zijn genealogiebestand worden gemarkeerd. Deze weergave stelt de genealoog in staat om snel te visualiseren of een voorouder in een tak ontbreekt zonder het navigatietabblad te verlaten. Het cirkeldiagram kan maximaal 12 generaties bevatten. Het kan worden geëxporteerd naar PDF en vervolgens worden afgedrukt: dit is een fantastisch uitziende cirkeldiagram.

De mogelijk bij het onderzoek bestaat dat een vader of moeder niet kan  worden gevonden? Het is niet ongebruikelijk om bij genealogisch onderzoek verlaten kinderen of kinderen geboren met onbekende vaders tegen te komen. In de meeste gevallen zijn de kansen om erachter te komen wie de ouders waren vrij klein. De genealoog kan dergelijke “doodlopende wegen” nu op een snelle en gemakkelijke manier categoriseren door de vakjes Onopspoorbare vader en Onopspoorbare moeder aan te vinken. Op elk moment kan hij deze personen aldus als Voltooid verklaren, zodat hij verder kan gaan en zich kan concentreren op meer vruchtbare onderzoeken zonder extra tijd te verspillen aan onnuttige inspanningen. Dankzij dit nieuwe label ziet de genealoog meteen of er naar een voorouder moet worden gezocht of niet. 

Weet de genealoog zeker dat men in  de genealogie geen aanvullende informatie over een bepaalde persoon zal vinden?  Door een label kan men aangeven dat deze persoon “compleet” is dankzij het label “Verklaar als compleet” in het tabblad Persoonlijke gegevens. Een enorme tijdwinst!

Voortaan kan de genealoog indexen terugvinden die zijn aangemaakt door collega-genealogen of in andere genealogische bestanden van Heredis.

De mogelijkheid bestaat om een volledige selectie van gebeurtenissen, feiten of zoekopdrachten binnen de notitie van een medium te verwerken; Men kan ook zoeken in Kwartierstaten, of tussen de ene generatie en de andere. Aangepaste rapporten met extra velden: “aanmaakdatum” en “wijzigingsdatum” van een persoon zijn mogelijk. Een nieuwe optie is het Plaatsen-rapport: een plaatsnaam en zijn varianten groeperen,. Er is een samenvoeg-assistent: die waarschuwt tijdens samenvoegingen om gebruikers aan te moedigen eerst ouders samen te voegen en zo fouten te vermijden. Men kan gemakkelijk van ouder uitwisselen als een van de vader of moeder van je voorouder is verwisseld. De correctie wordt toegepast op alle broers en zussen. Verbergen kan vanaf nu lege vakken in de stamboom van de voorouders en krijg een beter overzicht van alle beschikbare of ontbrekende gegevens. Men kan een filter toevoegen aan Search Tracking om alleende stamboom einden (verst bekende voorouder) weer te geven: een real-time saver waarmee u kunt zien wat u nog moet doen.

2021 voor Windows en voor Mac is sinds 22 september 2020 beschikbaar voor alle genealogen. Klik hier voor de website