Nieuwe DNA-service van Geneanet (bêta-versie)

0
69

Vanaf vandaag stelt Geneanet u in de gelegenheid een nieuwe optie, in bêtaversie, te gebruiken, namelijk : Geneanet DNA, waarmee u de mogelijkheid krijgt om de resultaten van uw DNA-test te importeren en te kunnen vergelijken met die van andere Geneanetgebruikers, om zo andere gebruikers te kunnen vinden waarmee u een aantal DNA-segmenten gemeen heeft. Hiermee kunt u nieuwe verwanten ontdekken !

U hoeft slechts uw DNA-profiel te downloaden, en te importeren op Geneanet DNA. Het is heel simpel en Geneanet helpt u daarbij met beschrijvingen voor het downloaden van uw DNA-profiel vanaf AncestryDNA, 23andMe, MyHeritage, FamilyTreeDNA of LivingDNA.
Om resultaten te krijgen bij het vergelijkingen van uw DNA-profiel met dat van andere Geneanetgebruikers, is het belangrijk om snel een groot aantal DNA-profielen te ontvangen. deze DNA-profielen kunnen een goede aanvullende optie zijn om verwanten te vinden.

De optie Geneanet DNA is gratis : u ontvangt een lijst van personen waarmee u gemeenschappelijke DNA-segmenten gemeen heeft, en u kunt contact met hen zoeken. In tegenstelling tot andere sites is het niet nodig een abonnement af te sluiten om de stamboom van een andere gebruiker te bekijken. of contact met die gebruiker op te nemen.

De website van Geneanet is in Europa gevestigd, en respecteert de GDPR-reglementen. Geheel conform deze reglementen kan en zal Geneanet de DNA-profielen niet gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor toestemming werd verleend door de gebruiker. Net als van uw stamboom, blijft u eigenaar van uw DNA-profiel, en kunt u deze op ieder moment weer verwijderen.

Gebruikers met DNA-profielen gemaakt op verschillende websites zullen middels de Geneanet-DNA-databank een verwantschap met elkaar kunnen vinden.

Bron: klik hier