Nieuw op de website van het Rotterdamse Archief

0
73

De afgelopen maanden zijn nieuwe fotocollecties, archieftoegangen en bibliotheekpublicaties beschikbaar gekomen. Ontdek ze hier! U kunt ze raadplegen op onze studiezaal of online. Sommige bronnen lagen al een tijdje op de plank, anderen zijn kort geleden bij ons binnen gekomen.

Een groot aantal van de nieuwe afbeeldingen op de beeldbank betreft sociaal-documentaire fotografie uit de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. Zo zijn bewoners van het Witte Dorp kort voor de sloop van hun wijk geportretteerd door Freek van Arkel en maakte Gerard van Soest in opdracht van het Stadsarchief in de jaren zeventig een serie over leuzen en teksten op muren in de stad. Van fotograaf Theo van Pelt is er een kleine serie over recreƫrende mensen op de Maasvlakte.

De totstandkoming van de Erasmusbrug is tussen 1994 en 1996 vastgelegd door Hajo Piebenga. Hij fotografeerde de brug in aanbouw in diverse stadia en vanuit verschillende perspectieven. Op de achtergrond van veel foto’s is een vlak terrein te zien dat in gereedheid wordt gebracht voor de hoogbouw van de Kop van Zuid en de Wilhelmina pier. In 2021 viert de Erasmusbrug zijn 25-jarig bestaan.

https://stadsarchief.rotterdam.nl/over-ons/nieuwsoverzicht/nieuw-toegankelijk-in-nov/