MyHeritage overgenomen door toonaangevende private equity-onderneming Francisco Partners

0
82

Francisco Partners, een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in samenwerking met technologiebedrijven, heeft MyHeritage overgenomen. De transactie werd ondertekend op 24 februari 2021en was in afwachting van goedkeuringen van de regelgeving, die onlangs zijn ontvangen en daarmee is de overname vandaag voltooid. We schreven hierover al eerder, maar nu zijn de zaken wat duidelijker en afgerond. Ik vindt dat de vele Nederlandse gebruikers van MyHeritage kennis hiervan moeten hebben. Deze concentratie van genealogische industrieƫn ligt geheel in de lijn der verwachtingen en is in navolging van enkele anderen.
Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage, blijft de directeur. Er zijn geen personeelswijzigingen en geen wijzigingen in de doelstellingen

Sinds de lancering meer dan 20 jaar geleden heeft Francisco Partners geĆÆnvesteerd in meer dan 300 technologiebedrijven, waardoor het een van de meest actieve en langdurige investeerders in de technologie-industrie is. Het bedrijf investeert in kansen waar zijn diepgaande kennis en operationele expertise bedrijven kunnen helpen hun volledige potentieel te realiseren.

Francisco Partners is uniek gepositioneerd om ons te helpen om onze visie op groei bij MyHeritage te versnellen, waardoor we kunnen doen waar we goed in zijn.
Sinds 2003 maakt MyHeritage het ontdekken van familiegeschiedenis eenvoudiger en toegankelijker voor miljoenen mensen over de hele wereld. MyHeritage wordt momenteel gebruikt door 85 miljoen gebruikers wereldwijd die gezamenlijk meer dan 72 miljoen stambomen hebben gemaakt en de site is beschikbaar in 42 talen.

MyHeritage heeft in de loop der jaren $ 49 miljoen opgehaald in 5 financieringsrondes, waarvan de laatste plaatsvond in 2012, waarna het bedrijf winstgevend werd. Met hun steun versnelde het bedrijf zijn groei en voltooide het 11 strategische overnames. Enkele van de huidige investeerders van het bedrijf zullen opnieuw investeren in het bedrijf naast Francisco Partners, waaronder HP Beteiligungs GmbH, Yuval Rakavy, de oprichter en CEO van het bedrijf, Gilad Japhet, en onafhankelijke investeerder Gigi Levy.

Bij MyHeritage staan uw privacy en de veiligheid van uw gegevens hoog in het vaandel. Wij verkopen of geven geen licentie voor persoonsgegevens. We evalueren voortdurend onze procedures en beleid en zoeken naar nieuwe manieren om onze benadering van privacy en veiligheid te verbeteren. Met Francisco Partners zal deze verbintenis verder worden versterkt en zullen gebruikers profiteren van verbeteringen in het privacykader van het bedrijf. Als eerste stap in deze strategie zullen we binnenkort ons privacybeleid bijwerken om het ondubbelzinnige verbod voor het bedrijf op te nemen om genetische gegevens in licentie te geven of te verkopen aan derden. Deze updates zullen zeer uniek zijn onder de grotere genealogie en consumenten-DNA-industrie.

In de toekomst zal MyHeritage hetzelfde familiegeschiedenisbedrijf blijven . Onze missie blijft ongewijzigd en als voorheen.

MyHeritage Acquired by Leading Private Equity Firm Francisco Partners – MyHeritage Blog