My Heritage: update Theory relativiteit van verwantschap

0
363

MyHeritage bericht dat zij een aanvullende update van de gegevens hebben voltooid voor hun  ultieme hulpmiddel voor genetische genealogie, “Theory of Family Relativity™”.

De Theory of Family Relativity™ helpt u om optimaal profijt van uw DNA-matches te hebben. De genealogische informatie uit al onze collecties van bijna 10 miljard historische gegevens en uit de stamboomprofielen zijn geïntegreerd om u theorieën aan te bieden over hoe u en uw DNA-matches met elkaar verwant zijn. Als u een MyHeritage DNA-test hebt gedaan of uw DNA-resultaten naar MyHeritage hebt geüpload, dan kan deze revolutionaire technologie verbazingwekkende nieuwe informatie over uw familiebanden bieden.

Een voorbeeld van de functie Theory of Family Relativity™. Er bestaat mogelijk een relatiepad voor een DNA-match in stambomen van MyHeritage, Geni en FamilySearch en een vermelding in een Canadese volkstelling!

Als u DNA-matches ontvangt, dan is het vaak niet duidelijk hoe de match precies met u verwant is en wie uw gemeenschappelijke voorouder is. De “heilige graal” van de genetische genealogie is dat u exact weet hoe u met uw DNA-matches verwant bent, zodat u op basis daarvan nieuwe informatie aan uw stamboom kunt toevoegen.

We hebben meerdere functies geïntroduceerd om DNA-matches te verbeteren met als doel om dit te bereiken, zoals gedeelde Smart Matches™, gedeelde voorouderlijke achternamen en gedeelde voorouderlijke plaatsen. Powertools als de chromosomenbrowser bieden ook extra aanwijzingen. Hoewel deze functies zeer nuttig zijn en u soms kunnen helpen bij het identificeren van het relatiepad naar uw DNA-matches en de gemeenschappelijke voorouders, hebben de meeste mensen moeite om de exacte verwantschapsbanden met hun DNA-matches te achterhalen.

De Theory of Family Relativity™ biedt u aannemelijke theorieën over hoe uw matches met u verwant zouden kunnen zijn op basis van een analyse van onze gehele collectie stambomen en historische gegevens. U kunt deze theorieën en de bijbehorende informatie onderzoeken en controleren of ze correct zijn. U hoeft niet te gissen en bespaart uzelf vele uren onderzoek.

Door alle beschikbare informatiebronnen op MyHeritage samen te voegen en de volledige kracht ervan collectief te benutten, kunnen we mysteries ontrafelen die met andere methoden nooit zouden zijn opgelost.

Theory of Family Relativity™ kan u talloze uren werk besparen om uit te zoeken hoe u verwant bent met uw DNA-matches. Het verzamelt miljarden datapunten uit de 86 miljoen stambomen en 18,2 miljard historische records op MyHeritage om u waarschijnlijke theorieën te bieden over uw relatiepaden naar uw DNA-matches.

Deze berekeningen worden periodiek uitgevoerd. Sinds onze laatste update zijn er veel nieuwe DNA-kits, stamboomprofielen en historische gegevens aan MyHeritage toegevoegd. Dit betekent dat het aantal theorieën, het aantal DNA-matches met een theorie en het aantal kits met een theorie allemaal aanzienlijk zijn toegenomen.

Als je DNA-resultaten relatief recent zijn binnengekomen, of als je hebt gewacht op een theorie, is de kans groot dat je er een krijgt als gevolg van deze update.

Als resultaat van deze nieuwe update:
    25.636.711 Theories of Family Relativity™ zijn toegevoegd
    328.439 kits die voorheen geen theorieën hadden, hebben er nu minstens één
    233.297 extra gebruikers hebben na deze update ten minste één theorie

Merk op dat we in deze update alleen nieuwe theorieën hebben toegevoegd en geen theorieën hebben bijgewerkt die eerder bestonden.

Om uw Theories of Family Relativity™ te bekijken, gaat u naar uw DNA Match-pagina. De door de theorie berekende relatie verschijnt direct op de matchkaart van een DNA Match die een theorie heeft. Nieuwe theorieën worden gedurende 30 dagen na deze update gelabeld met een “NIEUWE” banner. U kunt uw DNA Match-lijst filteren om alleen matches met Theories of Family Relativity™ te bekijken. Ga hiervoor naar uw DNA Matches-pagina en klik op de knop “Filters” in de rechterbovenhoek. Onder ‘Alle boomdetails’ uiterst links selecteert u ‘Heeft Theory of Family Relativity™’. U ziet nu een lijst met al uw DNA-matches die een theorie hebben. Klik op “Bekijk theorie” om de volledige theorie te bekijken. Dit brengt je naar een pagina die in detail laat zien hoe het algoritme tot deze theorie is gekomen. Soms komt MyHeritage op meer dan één manier tot een theorie. In dergelijke gevallen kunt u schakelen tussen de verschillende relatiepaden.

https://blog.myheritage.com/2022/06/new-update-to-theory-of-family-relativity/