Meer genetische diversiteit aangetoond binnen vooroudergroepen

0
38

Genetische, geografische en demografische gegevens van meer dan 30.000 Amerikanen tonen meer genetische diversiteit binnen voorouder groepen dan eerder werd gedacht.

Het Broad Institute of MIT en Harvard: bericht in de Journal of Human Genetics over DNA van oude menselijke fossielen. Dit heeft wetenschappers elders geholpen om menselijke migratieroutes over de hele wereld van duizenden jaren geleden te traceren. Maar kan modern DNA ons iets vertellen over recentere migratieroutes, vooral in een voorouderlijk diverse smeltkroes zoals de Verenigde Staten?

Onderzoekers van het Broad Institute of MIT en Harvard, Massachusetts General Hospital (MGH) en Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben daartoe gegevens geanalyseerd die zijn verstrekt door meer dan 32.000 Amerikanen als onderdeel van het Genographic Project van de National Geographic Society. Dit project, gelanceerd in 2005, vroeg Amerikanen om hun DNA samen met hun geografische en demografische gegevens, inclusief geboortegegevens en familiegeschiedenis, te verstrekken om meer inzicht te krijgen over de menselijke migratie in de VS.

Het onderzoeksteam heeft binnen veel Amerikaanse populaties verschillende genetische sporen gevonden die de gecompliceerde geschiedenis van immigratie, migratie en mengelmoes van het land weerspiegelen. Men rapporteert subtiele maar potentieel belangrijke niveaus van diversiteit binnen bepaalde groepen, zoals de Spaanse bevolking. Men roept genetici op om de voorouderlijke diversiteit van de deelnemers aan hun studies te vergroten, zodat hun bevindingen meer van de genetische diversiteit in Amerikaanse populaties vastleggen. Dit zal helpen dat precisiegeneeskunde zoveel mogelijk mensen ten goede komt.

“Inzicht in de genetische structuur van de VS is belangrijk omdat het helpt het onderscheid tussen populaties te verduidelijken waar studies anders misschien geen rekening mee houden. “Als we willen dat genetische technologieën iedereen ten goede komen, moeten we onze huidige aanpak voor genetische studies heroverwegen, omdat er nog grote lacunes bestaan aangaande de Amerikaanse diversiteit.

Dit Genographic-project heeft als doel de geografische patronen van genetische afkomst en vermenging in de VS in de loop van de tijd beter te begrijpen en hoe de genetica van mensen in de VS historische demografische gebeurtenissen weerspiegelt. Uit de analyse bleek bijvoorbeeld een opvallende diversiteit in de geografische oorsprong van deelnemers die zich identificeerden als Spaans of Latino. De genetische patronen van deze deelnemers wezen op een complexe mix van Europese, Afrikaanse en Indiaanse voorouders die sterk varieerden afhankelijk van waar de deelnemers woonden, of ze bijvoorbeeld in Californië, Texas of Florida waren. Dit soort resultaten, kan gevolgen hebben voor precisiegeneeskunde naarmate er steeds meer gegevens beschikbaar komen.

bron klik hier.