Lutherse kerkdopen Duitsland

0
1176

FamilySearch heeft een enorme nieuwe verzameling Lutherse doop-, huwelijks- en begrafenisverslagen toegevoegd. Er zijn bijna 80 miljoen records in deze nieuwe collectie. De records beslaan de jaren van 1500 tot 1971. Het project om deze collectie te creƫren gebeurde in samenwerking met Ancestry. Dit kan een enorm belangrijke collectie zijn voor iedereen met Duitse voorouders.

Een typisch doopverslag in deze collectie vermeldt de naam van het kind, geslacht, naam van de ouders, geboortedatum en -plaats, parochie, stad en staat.

Een typisch huwelijksregister vermeldt de namen van de bruid en bruidegom, hun geboortejaar, de namen van de ouders, de trouwdatum, parochie, stad en staat.

Een typisch begrafenisverslag in deze collectie vermeldt de naam van de overledene, geslacht, datum en plaats van overlijden, naam van de echtgenoot, namen van de ouders, parochie, stad en staat. Sommige records vermelden ook de datum waarop de necrologie werd gepubliceerd, wat vaak verdere aanwijzingen kan geven over de namen van andere familieleden.

Deze collectie kan worden doorzocht op voornaam en achternaam. De toegang is gratis.
Zie: Historische Duitse Lutherse kerkverslagen