Honderden Holocaust Getuigenissen vertaald, gedigitaliseerd, en nu voor de eerste keer online

0
62

Op woensdag 27 januari vierden mensen over de hele wereld de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust – de verjaardag van de bevrijding van het Auschwitz-Birkenau concentratie- en vernietigingskamp op 27 januari 1945,.

Als gevolg van pandemische beperkingen, konden overlevenden en educatieve groepen de sites van de nazi-wreedheden niet bezoeken zoals in de afgelopen jaren. Maar een nieuwe digitale bron van de Wiener Holocaust Library in Londen bood een alternatief voor degenen die de slachtoffers van de genocide wilden eren met behoud van sociale distantiƫring. Zoals de bibliotheek eerder deze maand aankondigde, zijn honderden getuigenissen nu voor het eerst online en in het Engels beschikbaar.

Het archief, getiteld Getuigen van de waarheid: ooggetuigen van de holocaust, bevat momenteel 380 verslagen. De rest van de 1.185 getuigenissen zal later dit jaar online gaan.

“We moeten ons niet afkeren van de hardste waarheden over de Holocaust, of over de wereld waarin de Holocaust plaatsvond,” zei Toby Simpson, de directeur van de bibliotheek.

U kunt veel meer over dit nieuwe online archief lezen in een artikel van Livia Gershon in het Smithsonian website .