GensDataPro update 3063

0
108

Er is een nieuwe update verschenen van het genealogie programma GensDataPro.

Deze versie 3063 is een uitgebreide update; de grootste wijziging is een database wijziging. Hierdoor is het maximaal aantal records verhonderdvoudigd. Na opstarten heeft het programma even tijd nodig om de gegevens over te zetten.

Verder zijn er aanpassingen gemaakt aan een aantal gebeurtenissen om mogelijk te maken om precies aan te geven waar die gebeurtenis in de uitvoer moet komen.

Dan zijn er drie nieuwe objecttypes bijgekomen: het ziekenhuis, de kerk en de begraafplaats. In versiebeheer wordt uitgelegd waarvoor je deze objecttypes kunt gebruiken.
Ook zijn er drie nieuwe objecttypes bijgemaakt: het bidprentje en het graf.

Tevens zijn er zeven nieuwe activiteitstypen toegevoegd: de Bar Mitswa, de bat Mitswa, Begraven, Trouwen, Hertrouwen, Bijgezet en Titel. Al deze activiteitstypen worden in versiebeheer toegelicht.
Om de keuzelijst van de activiteitstypen niet te lang te maken kunt u zelf aangeven wat er in die lijst te zien moet zien. Overigens kan dit steeds aangepast worden.

De aanpassingen aan de activiteiten werken pas na een handeling van de gebruiker. Zie hiervoor de tekst in versiebeheer.

Tenslotte is ook het schermhelp bestand helemaal bijgewerkt.

Naast de hierboven genoemde wijzigingen en toevoegen zijn nog een aantal andere kleinere zaken aangepakt.

Lees daarom – na elke update – het versie beheer; te vinden op de Gens

Lees daarom – na elke update – het versie beheer; te vinden op de GensDataPro website onder de menukop informatie

Vanzelfsprekend kunt u met vragen over GensDataPro terecht bij de GensDataPro Helpdesk via het e-mailadres helpdesk@gensdatapro.nl. Zij helpen u graag.