Gens Nostra – juli – augustus 2023-4

0
51

Van de redactie

We starten met de aankondiging van de Schepperle Award, een oproep om kandidaten voor te dragen en de vooraankondiging van een landelijk evenement waarin de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

We hebben dit keer twee genealogische hoofdartikelen. Het eerste is van Bep Kastelijns die verhaalt over de voorouders van Neeltje Lucus uit Steenbergen in Noord-Brabant, dit stuk wordt afgesloten met een kwartierstaat. Het tweede is van Frans Jacobs die de hele familie Lippinkhof uit Twente in beeld brengt en dit wordt afgesloten met twee schema’s.

Verder in dit nummer een reeks kleinere bijdragen, te beginnen met Judith Harren die een beeld schetst van de argwaan en onmin in een familie rond een testament. Daarna een hartekreet vanuit de redactie om kandidaten te werven. Petronella Elema schetst de huwelijksperikelen van Meindert Geerts uit Ten Boer, ten gevolge van dorpsroddel en achterklap, en de rol van de dominee en de classis daarbij. En Else van der Kuip-Zilvold brengt een correctie op het kwartier Wilbrennink in de kwartieren van onze Nobelprijswinnaars Kamerlingh Onnes en Lorentz.

Maja Westhoff laat ons een onderbelicht aspect zien van DNA-onderzoek. Een simpele alledaagse vraag met een interessant antwoord.

Tot slot weer de wapenregistraties, een aflevering van VANALLES en dit keer Nederlandse tijdschriften.

De redactie wenst u veel leesplezier.