FamilySearch lanceert een nieuwe pagina voor beginners in familiegeschiedenis

0
109

FamilySeach, de site van de LDS-kerk is een van de meest geraadpleegde genealogische sites van de wereld; ook wordt deze site door veel Nederlandse genealogen goed bezocht.. Om het zoeken te vergemakkelijken heeft FamilySearch onlangs een beginnersvriendelijke pagina gelanceerd. De nieuwe pagina “Aan de slag” biedt een verscheidenheid aan eenvoudige genealogische activiteiten en FamilySearch-bronnen die zowel beginners als genealogische veteranen kunnen waarderen.
Of u nu wilt weten wat FamilySearch al weet over uw gezin, hoe u familieherinneringen kunt bewaren, of hoe u uw stamboom kunt opbouwen of records kunt doorzoeken, de pagina Aan de slag maakt het gemakkelijk om uw genealogie te exploreren.

U kunt op de pagina Aan de slag vinden door naar de FamilySearch-startpagina te gaan, op het vraagteken in de rechterbovenhoek van de pagina te klikken en Aan de slag te selecteren in het vervolgkeuzemenu.
Op de eerste bestemmingspagina staan ​​iconen die aangeven hoe u uw familiegeschiedenis kunt beginnen. Elk icoon linkt naar een how-to-pagina met korte, beginnersvriendelijke informatie over de activiteit en een of twee taken om u op weg te helpen.

Een van de activiteiten om aan de slag te gaan, is bijvoorbeeld ‘Bewaar familieherinneringen’. Voor meer informatie over deze activiteit, klikt u op het icoon Familieherinneringen opslaan op de hoofdpagina Aan de slag. Er wordt een pagina geopend over het bewaren van familieherinneringen. Daar kunt u naar beneden scrollen om twee eenvoudige stapsgewijze manieren te bekijken om te beginnen met het uploaden en opslaan van herinneringen.

Zie verder  FamilySearch.org