Family tree DNA (FTDNA) fuseert met het toonaangevende Australische genomicsbedrijf myDNA

0
94

In de loop der jaren ziet men heel wat genealogie bedrijven aan het clusteren. De moderne technische eisen en de jurisprudentie t.a.v. van genomics en data opslag zijn de laatste tijd aangescherpt. Dit leidt er toe dat fusie de enige mogelijkheid blijft om te overleven.

Onlangs kondigde myDNA een fusie aan met het in de VS gevestigde DNA-testbedrijf voor consumenten in Houston, FamilyTreeDNA, en zijn moederbedrijf, Gene by Gene. . FamilyTreeDNA, werd  gelanceerd in 2000. FTDNA is het eerste bedrijf in de VS is dat direct-to-consumer DNA-tests aanbiedt voor genealogisch onderzoek. myDNA, opgericht in 2007 door universitair hoofddocent Les Sheffield, begon met een revolutie op het gebied van farmacogenomics, waardoor echt gepersonaliseerde geneeskunde werkelijkheid werd. Daarnaast dijde myDNA uit naar nutrigenomics voor bruikbare, gepersonaliseerde voedings-, fitness- en huidverzorgingsaanbevelingen.

De fusie van myDNA en Gene by Gene is gebaseerd op de overtuiging  dat men samen de genetische informatie kan verbeteren, niet alleen van wie we zijn en waar we vandaan komen, maar ook door een wetenschappelijke basis te bieden voor bruikbare, gepersonaliseerde inzichten. De twee bedrijven zijn nu samen een van de toonaangevende wereldwijde experts op het gebied van genealogie, farmacogenomische en nutrigenomische diensten.

Bij myDNA staat privacy voorop. myDNA is van mening dat het belang van het vermogen van de consument om te vertrouwen op de privacy van zijn genetische informatie en controle erover te behouden, niet kan worden overschat. Langs dezelfde lijn zullen Gene by Gene en FamilyTreeDNA op het gebied van genetische genealogie blijven opereren conform de opzet van hun oorspronkelijke bedrijf.

De gepersonaliseerde wellness-revolutie is nog maar net begonnen. Wij hopen een breder scala aan diensten aan te kunnen bieden dankzij de fusie van onze beide bedrijven.”