Dood van het toetsenbord?

0
129

Wishful thinking, misschien, maar er is brede steun voor spraaktechnologie via tactiele interfaces. Spraaktechnologie wint snel terrein als primaire manier waarop we met apparaten omgaan. Een verrassend deel van de consumenten verwacht dat vooral toetsenborden op weg zijn naar buiten
Volgens een enquĂȘte denkt bijna de helft (48 procent) van het grote VS publiek dat toetsenborden in 2023 nauwelijks zullen worden gebruikt als spraaktechnologie het overneemt. Afgezien van enkele voor de hand liggende problemen met betrekking tot privacy, vooral voor degenen die in drukke open kantoren werken, is het volkomen aannemelijk dat voice-to-text aanzienlijke belangstelling zal krijgen, zoals in veel mobiele applicaties. Het zal gemeengoed worden in dagelijkse computertoepassingen zoals e-mails.

In feite is het verlangen naar een gezondere relatie met technologie een van de belangrijkste drijfveren van de bullishness van respondenten op spraakgestuurde interfaces. Twee vijfde gelooft dat spraaktechnologie een toekomst biedt waarin het gebruik van technologie minder opdringerig is”. Niet minder dan 41 procent gelooft dat het mensen zal doen stoppen met staren naar hun telefoons.” Hetzelfde aantal gelooft dat met verhoogde mogelijkheden in de komende vijf jaar levens eenvoudiger zullen worden gemaakt door spraakinterfaces.

Buiten het werk gebruikt de meerderheid van de bevolking (63 procent) hun stem al om te communiceren met apparaten en apparaten, en 53 procent is van plan om over een jaar nog meer spraak te gebruiken. In de komende vijf jaar is meer dan de helft van de mensen van plan om spraakgestuurde apparaten te gebruiken voor dagelijkse taken zoals koken (63 procent), het beheren van hun huis (58 procent), het bestellen van boodschappen (52 procent) en het organiseren van een evenement (52 procent). Het is echter de vraag of dit voor het invoeren van genealogische gegevens wel vlekkeloos kan.

“De resultaten van vandaag bewijzen dit en wijzen ook op een toekomst waarin de manier waarop we met technologie omgaan fundamenteel verschuift naar een handsfree model. Mensen kunnen de voordelen zien die het hen biedt, waardoor ze hun leven kunnen vereenvoudigen.”