De beste “grote” genealogiewebsites van 2020

0
128

Van grote record- en digitale collecties tot stambomen met meerdere takken, dit zijn de beste “grote” genealogiewebsites van afgelopen jaar.

Ancestry

Dit abonnement behemoth is niet gratis ($149 halfjaarlijks, mondiale toegang) en omvat meer dan 32.000 collecties, met toevoegingen voor 2019 of begin 2020, waaronder Holocaust-records, conceptbestanden uit de Tweede Wereldoorlog en 10 miljoen Engelse parochierecords. Ook nieuw is de mogelijkheid om andere leden te zoeken op naam of gemeenschappelijke interesses. De mobiele Ancestry-app geven je de mogelijkheid waar ook deze site te gebruiken.

FamilySearch

Van stambomen tot meer dan 6 miljard doorzoekbare records (en miljarden meer om door te bladeren), deze gratis site is een essentieel startpunt en research-bladwijzer. Met de mobiele apps Family Tree en Memories kan men onderweg een onderzoek doen en data opnemen.

Findmypast

Vooral Britse eilanden voorouders, abonneren op deze site ($ 179 per jaar voor volledige toegang) is een must. (De site heeft ook een pay-as-you-go-kredietsysteem, als u die flexibiliteit verkiest.) Findmypast biedt ook Amerikaanse volkstellingen en andere records, Australische collecties, DNA-tests, verbeterde zoektocht naar kranten en een bijbehorende mobiele app.

Google

We benadrukken deze genealogische sites in deze lijst. We kunnen immers deze alomtegenwoordige zoekmachine niet weglaten, die ook boeken zoeken, vertalen, e-mail en nog veel meer in de aanbieding heeft.

Internet Archive

Een beetje zoals een Google die tijdreizen heeft, de “Wayback Machine” hier archiveert en doorzoekt u meer dan 401 miljard sites uit het verleden. De hoofdsite biedt ook een schat aan digitale documenten, waaronder familie- en lokale geschiedenissen, evenals bevindingen variĆ«rend van ouderwetse radio tot patenten.

MyHeritage

Bouw hier je stamboom, laat je DNA testen ($ 79) en gebruik SuperSearch om meer dan 10 miljard records te doorzoeken, waaronder Scandinavische en Franse collecties. Legt door een veelzijdige mobiele app de meeste sitefuncties in de palm van je hand. Volledige toegang tot records en onbeperkte boombouw kost $ 299 per jaar.