DATALEK HEREDIS

0
110

De site van Heredis Online werd begin september gehackt, zo maakte de Heredis op dinsdag 5 oktober bekend.
Indringers zijn erin geslaagd om de voornamen, namen, e-mails en verbindingswachtwoorden te downloaden – de laatste is gecodeerd – van dit portaal, zodat u uw genealogie online kunt publiceren. Postadressen kunnen ook worden beïnvloed als dit veld is ingevuld.

We werden op 28 september gewaarschuwd door een Europees agentschap, maar deze piraterij dateert van 6 september, de dag voor de migratie van het oude Heredis Online-systeem naar ons nieuwe platform. De hacking heeft alleen betrekking op de gegevens die aanwezig waren op het oude Heredis Online en niet op de nieuwe versie die deze op 7 september heeft vervangen. Het betreft ook niet onze genealogische software Heredis, waarvan de nieuwste versie in 2022 op 21 september is uitgebracht”.

Er is een intern onderzoek gestart en er zijn verdere beoordelingen uitgevoerd door een onafhankelijk cyberbeveiligingsbedrijf om de omvang van de inbraak te bepalen en aanbevelingen te doen om een ​​dergelijk incident te helpen voorkomen. De CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés) is op de hoogte gebracht, er is een klacht ingediend tegen X. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat de gegevens in het bestand zijn gebruikt door de daders van deze hack.

Heredis raadt zijn gebruikers echter aan om hun Heredis Online-wachtwoord te wijzigen. “Onze gebruikers zijn meelevend.  Helaas komen deze hacks steeds vaker voor, maar dit is een kans om hun aandacht te vestigen op het belang van het niet gebruiken van dezelfde wachtwoorden voor verschillende sites. Ongelukkiger wijze had Heredis tegelijkertijd een storing van de serviceprovider die zorgde voor het verzenden van e-mailbevestigingen van wachtwoordwijzigingen. Dit tijdelijke probleem is nu opgelost.

Om zijn gebruikers gerust te stellen, legt Heredis uit dat de nieuwe Heredis Online, die de dag na dit incident, op 7 september, werd uitgebracht, helemaal niet op dezelfde manier is geconfigureerd. Het is efficiënter en biedt een nieuwe omgeving met verbeterde beveiliging. De coöperatie wil haar klanten echter compenseren door alle Heredis Online-accounts automatisch een maand gratis bij te schrijven.

bron: Heredis