Blackstone voltooit overname van Ancestry®

0
55

Blackstone voltooit overname van Ancestry®, toonaangevend online bedrijf in familiegeschiedenis, voor $ 4,7 miljard

Dit is ook voor genealogen een belangrijk bericht. Het grootste en oudste commerciële genealogie bedrijf is wederom in vreemde handen gekomen nu voor 4,7 miljard USD. Daarmee is de waarde van dit vroegere VS-bedrijf in enkele jaren bijna verdubbeld.  Ancestry is met zijn DNA tak hiermee nu in internationaal vaarwater gekomen.

Blackstone (NYSE: BX) heeft onlangs aangekondigd dat private equity-fondsen beheerd door Blackstone (‘Blackstone’) hun eerder aangekondigde overname van Ancestry® van Silver Lake, GIC, Spectrum Equity, Permira en andere aandeelhouders hebben afgerond voor een totale ondernemingswaarde van $ 4,7 miljard. De huidige Ancestry-investeerder GIC een  investeringsbedrijf in Singapore,  zal een aanzienlijk minderheidsbelang in het bedrijf behouden.

Ancestry®, de wereldleider op het gebied van familiegeschiedenis en consumentengenomica, maakt persoonlijke ontdekkingsreizen mogelijk om levens te verrijken. Met onze ongeëvenaarde verzameling van 27 miljard records en meer dan 18 miljoen mensen in ons groeiende DNA-netwerk, kunnen klanten hun familieverhaal ontdekken en bruikbare inzichten krijgen over hun gezondheid en welzijn. Al meer dan 30 jaar hebben we vertrouwde relaties opgebouwd met miljoenen mensen die ons hebben gekozen als het platform voor het ontdekken, bewaren en delen van de belangrijkste informatie over henzelf en hun families.

Blackstone is een van ’s werelds toonaangevende beleggingsondernemingen. Ze schrijven het volgende over hun onderneming. “We streven naar een positieve economische impact en waarde op lange termijn voor onze investeerders, de bedrijven waarin we investeren en de gemeenschappen waarin we werken. Dit doen we door buitengewone mensen en flexibel kapitaal in te zetten om bedrijven te helpen bij het oplossen van problemen. Ons beheerd vermogen van $ 584 miljard omvat investeringsvehikels die zijn gericht op private equity, onroerend goed, overheidsschuld en eigen vermogen, biowetenschappen, groeikapitaal, opportunistische kredieten zonder investment grade, reële activa en secundaire fondsen, allemaal op wereldwijde basis”.