Bevolkingsregisters Montfoort 1890-1899

0
51

Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard heeft na de succesvolle start van twee eerdere projecten, een nieuw crowdsourcingproject opgestart: de bevolkingsregisters van Montfoort, van 1890 – 1899. Wij zijn nu wederom op zoek naar vrijwilligers die vanuit huis ons willen helpen deze bevolkingsregisters digitaal toegankelijk te maken, waarbij ze direct op onze website zullen verschijnen.

De registers uit 1890-1899 zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder te ontsluiten.

Op deze bevolkingsregisters staan alle inwoners van Montfoort uit die periode beschreven, met naam, geboortedatum, beroep en woonplaats. Het is nu de bedoeling dat van alle 647 scans een aantal gegevens wordt overgetypt, zodat wij deze informatie op onze website kunnen tonen. Door hier aan bij te dragen, helpt u de doorzoekbaarheid van onze collectie en website te verbeteren. Het zal dan voor elke stamboomonderzoeker makkelijker zijn om informatie te vinden over zijn of haar voorouders.

Wilt u helpen de geschiedenis van de stad Montfoort verder te ontdekken? Op https://rhcrijnstreek.nl/bronnen/crowdsourcing/ leest u meer informatie over het project, en hoe u zich kunt aanmelden voor dit project, of andere lopende projecten. U kunt direct beginnen! Ervaring of kennis is niet nodig.