Ancestry levert nu nauwkeuriger schattingen van etniciteit

0
89

Degenen die meerdere DNA-tests van verschillende DNA-bedrijven hebben uitgevoerd, hebben vaak resultaten gekregen die niet met elkaar overeenkwamen

 Ancestry.com heeft recent verbeteringen aangebracht in de DNA-testmethoden van dat bedrijf. Het resultaat zou een aanzienlijk verbeterde nauwkeurigheid moeten opleveren. Daardoor kan de gerapporteerde afkomst naar een andere plaats van herkomst verschuiven.

Aangedreven door ’s werelds grootste consumenten-DNA-netwerk, miljoenen stambomen die zijn gekoppeld aan AncestryDNA-testresultaten, en door het referentiepanel te vergroten, geeft Ancestry de meest nauwkeurige DNA-update tot nu toe.

Hoewel het DNA niet verandert, verandert de wetenschap om etniciteitsschattingen te bepalen. Vooruitgang in de algoritmen die worden gebruikt om uw DNA te analyseren en toename van de omvang en diversiteit van het referentiepaneel, diversifiëren uw DNA-profiel over nog meer regio’s over de hele wereld. Naarmate ons DNA-netwerk groeit en de wetenschap vordert, mag men uitgebreidere en nauwkeurigere resultaten verwachten. Alle grote DNA-testbedrijven werken voortdurend aan het verbeteren van de nauwkeurigheid van hun tests.

In onze laatste update kunnen we diverse gebieden preciseren zoals Engeland, Wales en Noordwest-Europa; Ierland en Schotland; Italië; China; Japan; de Filipijnen; Kameroen, Congo en Zuidelijke Bantoe-volkeren; en Oost-Europa en Rusland – in kleinere, nauwkeurigere. Daarnaast hebben we een nieuwe regio op Cyprus toegevoegd.