Ancestry koopt geneanet

0
813

Weer een Europese genealogische dienstverlener in handen van een genealogische Multinational.

De laatste tijd zie je steeds meer dat slechts enkele multinationals, meestal door fusie of aankoop de genealogische commerciële markt gaan beheersen. Ik vind dat een zorgelijke ontwikkeling gelet op de hoge mate van privacy van directe genealogische data maar ook van de daaraan gekoppelde DNA-gegevens. Meestal is zo’n bedrijf een onderdeel van een conglomeraat van andere bedrijven. Hoe die genealogische en DNA gegevens allemaal kunnen worden afgegrendeld binnen een dergelijk concern is soms onduidelijk.

Ancestry®, de wereldwijde leider in familiegeschiedenis, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om Geneanet, een toonaangevend Frans genealogisch bedrijf, over te nemen. Met meer dan 30 miljard records uit meer dan 80 landen helpt Ancestry klanten nieuwe details over hun familieverhaal en voorouders te ontdekken. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Met een grote en groeiende Europese gemeenschap van meer dan 4 miljoen leden is Geneanet beschikbaar in tien talen en meer dan 25 landen. Door geneanet’s gratis stamboomplatform en betrokken gemeenschap te combineren met het wereldwijde abonneebestand van Ancestry en ongeëvenaarde historische records, kunnen nog meer mensen over de hele wereld familiegeschiedenis ontdekken en connecties maken.

Ancestry, dat al de grootste collectie Europese records biedt, investeert ook in het digitaliseren en indexeren van een nationale collectie Franse historische records, waaronder de volledige Franse volkstelling en geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters die binnenkort beschikbaar zullen zijn, waardoor ontdekkingen in de familiegeschiedenis en verbindingen tussen mensen in Frankrijk en mensen over de hele wereld met Frans erfgoed mogelijk worden.

Na sluiting zal Geneanet opereren als een onafhankelijk bedrijf in de Ancestry-portefeuille van bedrijven. Jacques Le Marois, oprichter en CEO van Geneanet, blijft in zijn rol als hoofd van de Geneanet website en community.

Ancestry®,  is de wereldleider op het gebied van genealogie en genomica. Men beschikt over meer dan 30 miljard records en meer dan 20 miljoen mensen in hun DNA-netwerk voor consumenten,. Al meer dan 30 jaar bestaat dit bedrijf.