Aldfaer 8.1 (10-4-2020)

Alle wijzigingen t.o.v. versie 8.0

0
166

Adfaer heeft relaese 8.1 uitgebracht. In dit nieuwsbericht staat een toelichting op de wijzigingen.

[+] Hoofdvenster: Controleer gegevens, Fouten in database: controle op relatie-id van niet-biologische kinderen toegevoegd.
[+] Sjablonen: Nieuwe sjablooncodes _FACTCITYSORT en _FACTSTRESORT voor sorteren als van adressen.

[*] Algemeen: Bij opstarten wordt instelling READONLY op false gezet en niet meer uit .iniprogram gelezen.
[*] Bestand opschonen: Bij gebruik van MyHeritage volgt niet steeds het advies om de stamboom op te schonen (http://www.aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5389-bij-opstarten.html#32687).
[*] Bestand opschonen: Vereist ook meer dan 10 verwijderde teksten.
[*] Gedcom: Datum met onbekend jaar blijft behouden na gedcom-export en-import (http://www.aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5497-incomplete-datum-en-gedco…).
[*] Gedcom-export: Export van Overig Feit voldoet aan 5.5.1-standaard (http://www.aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5396-aldfaer-8-en-gedcom-5-5-1…).
[*] Groepen: Na kopiëren van een of meer groepen, wordt de eerste net gekopieerde groep geselecteerd.
[*] Hoofdvenster: Menu-items in popup-menu’s ouders en kinderen om het soort kind (biologisch, adoptie etc.) te veranderen onzichtbaar gemaakt.
[*] Hoofdvenster: Tekst Ovl staat weer op juiste plaats, ook als er geen vinkje staat voor Doop- en begrafenisveld altijd zichtbaar (http://aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5377-niet-zichtbaar.html#32641).
[*] Hoofdvenster: Vertraging bij bladeren door materiaal opgelost (http://aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5374-bladeren-materiaal.html#32627).
[*] Matches: Responstijd bij gebruik MyHeritage verbeterd (http://www.aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5373-traag-na-updaten.html?sta…)
[*] Materiaalvenster: De tekst van de foto en de tekst Publiceren worden bij smal rechter gedeelte van het venster niet onnodig afgekapt (http://www.aldfaerforum.nl/forum/materiaalvenster/5217-verkleinen-en-ver…).
[*] Personenlijst: & in tekstvelden wordt als zodanig weergegeven (https://aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5627-mogelijke-bug-in-weergave-pe…).
[*] Rapportvenster: Verticale schuifbalk in detailvenster geheel zichtbaar.
[*] Sjablonen: Schuifbalk in meervoudig tekstblok _DIALMULTEDIT blijft zichtbaar bij inspringen.
[-] Gedcom-import: bij aanwezigheid van gedcom-tag SURN wordt de naam goed ingelezen.
[-] Groepen: Groep kan gebaseerd worden op Materiaalgebeurtenis (http://www.aldfaerforum.nl/forum/groepen/5447-groepen-hoort-bij.html).
[-] Hoofdvenster: Stamboom -> Zoeken -> Materiaal -> Bijschrift geeft juiste selectiemogelijkheden
[-] Hoofdvenster: Tabblad Feiten: datums voor Chr. worden goed weergegeven.
[-] Sjablonen: Fout in _FORMDEL en _FORMCLR hersteld.
[-] Sjablonen: Ook bij groot aantal generaties geven de standaard kwartierstaten weer het juiste resultaat (http://www.aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/5341-versie-8-kwartierstaat-pa…).

Er zijn echter problemen bij het installeren van deze update. Aangeraden wordt aanvullende instructie op het Alfear forum nauwkeurig te bestuderen. Ik wacht nog even met de installatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in