5 nieuwe opties voor Geneanet-DNA

0
68

Deze nieuwe opties zijn:

♦Voorouders in suggesties voor verwanten met gedeeld DNA. Een menu verschijnt met een lijst van namen en/of plaatsen die u deelt met uw genetische verwant, met directe linkjes naar de stamboom van uw verwant.
Met deze optie kunt u nog verder komen in uw genealogische zoektocht naar voorouders die u met uw DNA-verwant deelt !

♦Verbeterde sorteer- en filteropties
Uw lijst met DNA-overeenkomsten is verrijkt met nieuwe sorteer- en filteropties, waarmee u eenvoudiger interessante DNA-verwanten kunt vinden voor verder onderzoek. Het is nu mogelijk om de lijst te sorteren op het aantal segmenten en op de langste segmenten.

♦Nieuwe filters werden toegevoegd voor een beter inzicht binnen de lijst gebaseerd op de totale grootte van alle segmenten van het DNA in centiMorgans (cM, de minimum grootte in minstens één segment, en het minimum aantal SNPs (single-nucleotide polymorphisms) in minstens één segment).

♦ Tot slot werd er een zoekoptie toegevoegd waarmee u de DNA-verwanten kunt filteren op achternaam, voornaam, bijnaam, of Geneanet-gebruikersnaam.

Gedetailleerde gegevensexport
Om verder te kunnen komen in uw onderzoek, kunt u nu ook een gedetailleerd bestand in CSV-formaat (comma separated values) downloaden met de data betreffende de segmenten van al uw DNA-verwanten. Klik op de knop ‘Exporteer deze data in CSV-formaat’, welke u vindt onderaan elke bladzijde van de lijst.

Het bestand bevat de navolgende informatie : DNA-overeenkomst identificatie, openbare naam, plaatser van het DNA, chromosomen, begin segment, einde segment, aantal SNP’s, lengte in cM, type segment (identiek, half identiek, of gedeeld met meerdere personen).

Geneanet-DNA biedt u haplogroepen en een chromosoombrowser. Als u uw DNA-profiel nog niet heeft geïmporteerd (gratis), klik dan op de knop hieronder.