23andMe sluit met succes een bedrijfscombinatie af met VG Acquisition Corp

0
37

23andMe heeft zijn activiteiten nu gecombineerd met VG Acquisition Corp. (NYSE: VGAC), een speciaal overnamebedrijf gesponsord door Virgin Group. 23andMe, Inc., een toonaangevend bedrijf in consumentengenetica en onderzoek, en VG Acquisition Corp. (NYSE: VGAC), een speciaal acquisitiebedrijf gesponsord door Virgin Group, kondigden vandaag de voltooiing aan van hun eerder aangekondigde bedrijfscombinatie. De transactie, die op 10 juni 2021 werd goedgekeurd door de aandeelhouders van VG Acquisition Corp., plaatst 23andMe in een unieke positie om een revolutie teweeg te brengen in gepersonaliseerde gezondheidszorg en therapeutische ontwikkeling door middel van menselijke genetica. Het gecombineerde bedrijf heet 23andMe Holding Co. en zal vanaf 17 juni 2021 worden verhandeld op de Nasdaq.

23andMe haalde ongeveer $ 592 miljoen aan bruto-opbrengsten dat zal worden gebruikt om te investeren in de unieke genetische en fenotypische database van het bedrijf om gepersonaliseerde gezondheidszorg op schaal te helpen versnellen. “Meer dan 11 miljoen mensen hebben zich aangesloten bij 23andMe en maken deel uit van de gemeenschap die genetica gebruikt om de manier waarop we menselijke ziekten diagnosticeren, behandelen en voorkomen te veranderen. Er liggen enorme groeimogelijkheden voor de boeg.

Over 23andMe
23andMe, Inc., is een toonaangevend bedrijf op het gebied van consumentengenetica en onderzoek.  Het is in Nederland populair vooral als het gaat om de genetische achtergrond van ziekten te ontdekken cq. eventuele aanleg van ziekten op te sporen. 23andMe is opgericht in 2006 en heeft als missie om mensen te helpen toegang te krijgen tot het menselijk genoom, het te begrijpen en er voordeel uit te halen . 23andMe heeft als enige bedrijf met meerdere vergunningen van de Food and Drug Administration voor genetische gezondheidsrisicorapporten de directe toegang tot genetische informatie geĆÆntroduceerd. 23andMe heeft ’s werelds grootste crowd-sourced platform voor genetisch onderzoek gecreĆ«erd, waarbij 80% van de klanten ervoor kiest om deel te nemen. Het onderzoeksplatform 23andMe heeft meer dan 180 publicaties gegenereerd over de genetische onderbouwing van een breed scala aan ziekten, aandoeningen en eigenschappen. Het platform is ook de kracht achter de 23andMe therapeutische groep, die momenteel programma’s voor het ontdekken van geneesmiddelen nastreeft die geworteld zijn in menselijke genetica in een spectrum van ziektegebieden, waaronder oncologie, ademhalings- en hart- en vaatziekten, naast andere therapeutische gebieden.

VG Acquisition Corp
Het managementteam van dit bedrijf bestaat uit Sir Richard Branson, oprichter van het bedrijf, een gerenommeerde wereldwijde ondernemer en oprichter van de Virgin Group (vliegondernemingen).